Article

La Cursa Popular del Carrer Nou confia aplegar més de 2.500 participants

14 / 10 / 2016

El diumenge 16 d’octubre tindrà lloc a Girona una nova edició de la tradicional Cursa Popular del Carrer Nou, impulsada pels comerciants de la zona fa 38 anys. L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, hereva de la prova, Càritas Diocesana de Girona, els organitzadors tècnics, i les entitats col·laboradores confien aquest any superar la xifra de 2.500 participants (2.300 l’any 2015) si les inscripcions es mantenen fins dissabte al ritme dels últims dies. Les inscripcions presencials continuaran obertes avui i demà al carrer Nou, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Les inscripcions a les curses infantils es podran fer també fins demà a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona. Tant l’associació de comerciants, promotora de la cursa, com la resta d’agents implicats en l’esdeveniment, volen potenciar les proves solidàries a favor de Càritas Diocesana de Girona. Aquestes proves són la milla urbana (1.609 metres), que es va recuperar l’any passat, i la caminada (5 km). Els diners recollits es destinaran als diferents programes que l’entitat social té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu.  

Des de primera hora del matí aniran sortint les diferents proves i serà l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la responsable de donar el tret de sortida. Les curses infantils, proves de caràcter no competitiu, sortiran del carrer Nou a les 9.00 hores (500 metres) i a les 9.10 hores (1.200 metres); les tres proves de la milla urbana, segons categories, sortiran tot seguit, també del carrer Nou: a les 9.20 hores, a les 9.30 hores i a les 9.40 hores. La cursa dels 5 km sortirà a les 10.00 hores i la cursa estrella, la dels 10 km., a les 11.00 hores. La 3era edició de la caminada solidària sortirà a les 12.00 hores des de la plaça de la Constitució.

L’acte de lliurament de premis, a càrrec  de les autoritats de la ciutat, patrocinadors i organitzacions esportives implicades, es farà al carrer Nou, menys l’entrega dels premis de la cursa dels 10 km. i el trofeu honorífic Antoni Juliol als participants de més edat, que tindrà lloc a la plaça Josep Pla cap a les 11.45 hores. Aquí també es duran a terme les activitats de cloenda de l’esdeveniment esportiu, entre les quals destaca la màster class de Zumba, coorganitzada pel GEiEG  i l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Girona, a partir de les 12.15 hores.

Foto: d’esquerra a dreta, representants del GEiEG, Càritas Diocesana de Girona i Girona Centre Eix Comerciant mostrant les noves samarretes de la present edició i la samarreta especial de l’entitat social.

La Cursa Popular del Carrer Nou  confia aplegar més de 2.500 participants
FacebookTwitterLinkedin