Article

La Cursa Popular del Carrer Nou 2016, un nou èxit! gràcies a tothom

16 / 10 / 2016

Aquest matí, la celebració de la 38ena Cursa del Carrer Nou de Girona ha tornat a repetir èxit de convocatòria, superant la xifra de 2015 amb 2.400 corredors. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i la titular de l’àrea d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, ha donat el tret de sortida a les diferents proves de la tradicional cursa del comerç gironí, que han començat a les nou del matí amb les primeres curses infantils, seguides de les diferents modalitats de la milla urbana, la prova solidària a favor de Càritas Diocesana de Girona. 

Nou Radouane (UE Colomenca), amb un temps de 31:50, i Jess Andrews (AA Palamós), amb un temps de 34:10, han estat els guanyadors de la cursa dels 10 Km. Anas Mahoboub, i Sofiane Mahboub (AA.Palamós), amb un temps igualat de 32:15 han estat el segon i el tercer classificat masculí de la cursa estrella. Judit Pujol (GEiEG), amb un temps de 41:17 i Carmen Rodríguez (La SANSI), amb un temps de 41:39, han ocupat el segon i tercer lloc de la prova. Pel que fa a la cursa dels 5 km, Arnau Turon (CA Olot Terra de Volcans) amb un temps de 17:05; i Irene Batlle (GEiEG), amb un temps de 20:15, tornen a repetir pòdium en aquesta distància. Ocupen el segon i tercer lloc en categories masculina i femenina: Edgar Ordóñez (Cava Andorra), amb 17:08, Albert Reixach (CA Olot Terra de Volcans), amb 17:20, i Camille Riviere (UPA66 Perpinyà), amb un temps de 20:38, i Houda Darrak (GEiEG), amb 21:29.

Cursa Popular del Carrer Nou 2016. Pòdium dels 10 Km. categoria masculina i femenina

El pòdium de la milla urbana (distància 1.609 metres) categoria femenina (a partir d’11 anys) ha estat en modalitat veteranes per a Olga Planas, amb un temps de 06:55. El primer premi en categoria femenina infantil ha estat per a la Gemma Frigola (GEiEG) amb un temps de 06:00. El primer premi de la milla urbana en les diferents modalitats de veterans masculins ha estat per a Albert Cebollero (Pratenc AA) amb un temps de 05:24,  Jordi Villalba (JA Sabadell) amb un temps de 05:52, Isidre Moragas (CA Lloret La Selva), amb un temps de 06:24 i Joaquim Mas (Juventut Atlètica Sabadell), amb un temps de 07:14. Els guardons de la prova solidària en modalitat masculina absoluta se’ls han endut: en categoria absoluta, Pau Reig, amb un temps de 05:00; en categoria junior, Marc Tremosa (ACER), amb un temps de 05:19; i en categoria infantil, Jofre Roca, que repeteix pòdium per segon any consecutiu, amb una marca de 05:26.

 38ena Cursa Popular del Carrer Nou 2016. Trofeu Antoni Juliol

Josep Maria Repullo, nascut al 1940, se’n duu novament el trofeu honorífic Antoni Juliol al corredor de més edat en categoria masculina, amb un temps de 59:18. La categoria femenina d’aquest trofeu ha quedat deserta. Rebullo, actualment el participant de més edat de la Cursa Popular del Carrer Nou, ha rebut el premi de la filla de l’Antoni Juliol, Lurdes Juliol, atleta reconeguda en l’alta competició espanyola en 100 metres tanques. Aquest ha estat un dels moments més emotius de l’acte.

Els guardons especials a la cursa d’empresa en la prova dels 10 km s’han atorgat a Trety Mixt, en la categoria mixta, i Bar Bones, en categoria masculina. La categoria femenina ha quedat deserta. El premi dels 5 km a les empreses ha anat per als equips Guives Girona en categoria masculina, i novament a Trety Mixt, en categoria mixta.

L’escoles Les Alzines, Bell Lloch i el club esportiu GEiEG han rebut el premi especial a la participació, que ha consistit en xecs de regal de 100 euros, gentilesa de Girona Centre Eix Comercial. També han estat obsequiats amb xecs regals els primers classificats de les diferents categories i proves. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial. En el seu conjunt s’han repartit prop de mil euros.

Balanç positiu

Els organitzadors de la cursa, Girona Centre Eix Comercial, la direcció tècnica  (Fotoinstant), i les entitats que aquest any hi han participat activament en la seva organització, Càritas Diocesana de Girona i el GEiEG, han valorat positivament la present edició. En termes de participació, els organitzadors han subratllat novament l’èxit ens totes les curses menors i “la grandesa de la cursa dels 10 km” en la seva sortida del carrer Nou. Josep Maria Noguer, president de Girona Centre, ha destacat la bona organització i els serveis als corredors. Noguer manté que “la cursa del carrer Nou és sens dubte la més popular de les comarques gironines”. “La popularitat, la participació, l’esportivitat, el civisme, la solidaritat i les ganes de participar dels gironins són els grans valors de la cursa”, ha insistit. Quim Gubau, membre de la Junta de l’associació comerciants, també ha posat en valor el caràcter solidari de l’esdeveniment i n’ha destacat el paper de Càritas. L’organització també s’ha pronunciat sobre la importància “cabdal” de la implicació institucional de la ciutat, així com de les empreses patrocinadores, que contribueixen a l’èxit de cursa.

El lliurament de premis s’ha celebrat al carrer Nou i a la plaça Josep Pla, on ha tingut lloc una matinal d’activitats i serveis dirigits als corredors. Entre els actes que més ha cridat l’atenció ha estat l’exhibició de Zumba, organitzada pel GEiEG, de la mà del conegut Joan Abel. També hi han col·laborat altres entitats gironines com ara l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Girona, que hi ha aportat voluntaris. Al mateix temps que es duia a terme l’entrega dels guardons, cap a les 12 matí, s’ha donat el tret de sortida a la caminada solidària, organitzada per Càritas Diocesana de Girona en el marc de l’esdeveniment, amb una participació de prop de cent persones.

Resultats

En els enllaços següent podeu consultar els resultats de les proves amb classificació:

5Km

http://www.eossud.com/resultats/?cid=186

10Km

http://www.eossud.com/resultats/?cid=187

Cursa Empresa 

http://www.eossud.com/resultats/?cid=189

Milla urbana

http://www.eossud.com/resultats/?cid=188

 

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

Cartell de la I edició de la Cursa Popular del Carrer Nou 1979.

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 38è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert, que en pau descansi, va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la.

Els comerciants, representats per Girona Centre Eix Comercial, mantenen el compromís de continuar la prova, “que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial

Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com -

La Cursa Popular del Carrer Nou 2016, un nou èxit! gràcies a tothom
FacebookTwitterLinkedin
Imagen
La Cursa Popular del Carrer Nou 2016, un nou èxit! gràcies a tothom
Imagen
La Cursa Popular del Carrer Nou 2016, un nou èxit! gràcies a tothom
Imagen
La Cursa Popular del Carrer Nou 2016, un nou èxit! gràcies a tothom