Article

Dotze entitats de la demarcació de Girona creen “La ComerÇiada, la diada del comerç local”

03 / 11 / 2023

Prop de 600 negocis del territori participaran en la campanya que es durà a terme del 17 al 19 de novembre per potenciar i reivindicar el comerç de proximitat en el tret de sortida del Nadal

Aquest any i per primera vegada, diferents entitats representatives del comerç de proximitat de la demarcació de Girona s’han unit per impulsar “La ComerÇiada, la diada del comerç local”, una campanya comuna amb què es donarà el tret de sortida del Nadal i es vol potenciar i reivindicar el comerç de proximitat. La campanya, que es durà a terme entre el 17 i 19 de novembre, dies a triar segons població, beu d’altres iniciatives d’èxit de suport al comerç local com ara l’”Small Business Saturday” americà o el “Shop Local Day” espanyol.

“La ComerÇiada” és una iniciativa impulsada per la FOEG i onze associacions de comerciants gironines: Associació de comerciants de Celrà, Girona Centre Eix Comercial, Els Petits Plaers de la Bisbal d’Empordà, Associació de comerciants d’Olot, Oohxigen comerç i negoci de Palafrugell, Fecotur Palamós, Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Sant Antoni Comerç de Sant Antoni de Calonge, Associació Guíxols comerç i turisme de Sant Feliu de Guíxols, la Federació d’Unió d’Empresaris de Salt i l’Associació de comerciants de Sarrià de Ter. 

La campanya consisteix en un programa d’activitats, sortejos i promocions especials que oferiran gairebé 600 negocis adherits a una iniciativa que buscar copsar l’atenció del consumidor, ressaltar els valors únics i la importància social i econòmica dels negocis locals del territori, així com el seu impacte positiu en la comunitat de manera propera i responsable, amb resultats en termes d’ocupació o riquesa per al territori “ja que és on fem xarxa i invertim amb els nostres impostos”, assegura la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, que reivindica un cop més “la vida que el petit comerç dona a la ciutat”. Amb l’eslògan “Les teves petjades són el meu batec” i una imatge única i homogènia, “La Comerciada promet ser un gran esdeveniment amb què celebrar la diversitat i vitalitat del teixit comercial local a la demarcació de Girona”, destaca Ramírez de Cartagena. La proposta cerca consolidar-se en l’agenda dels consumidors com un cap de setmana anual dedicat especialment al comerç de proximitat en el tret de sortida de la campanya de Nadal. La presidenta també subratlla el sentit d’agraïment del projecte, del sector als clients que fan possible que els negocis es mantinguin i creixin. Per la seva banda, la gerent de la FOEG, Mireia Santamaria, es congratula d’aquesta campanya conjunta a favor del comerç de proximitat, una activitat que la patronal gironina considera “absolutament estratègica per les viles i ciutats per ser un pol d’atracció, d’ocupació estable i vinculació amb el turisme”.

La Comerciada a Girona, divendres 17 i dissabte 18 de novembre

Concretament, el divendres 17 i el dissabte 18 de novembre són els dies triats per Girona per dur a terme la campanya. A banda de les promocions pròpies de cada comerç adherit a l’agrupació de comerç, el dissabte al matí hi ha programades activitats infantils a la plaça Miquel Santó; a la tarda (18.30 hores), desfilada de moda amb les propostes del comerç local, a la plaça de la Independència. Durant els dos dies, els clients, a través de les seves compres, podran entrar en el sorteig d’un munt de productes i del regal estrella: un xec regal per valor de 500 euros, per gastar en un dissabte de la campanya de Nadal, a més d’altres premis com una nit d’hotel per a dues persones. El sorteig posarà punt i final a la desfilada i serà la cloenda gironina de la ComerÇiada.  

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

Representants de la FOEG i de les agrupacions de comerç de la demarcació de Girona impulsores de “La ComerÇiada” avui després de la presentació de la campanya.
FacebookTwitterLinkedin
D'esquerra a dreta, la gerent i la presidenta de Girona Centre mostren la imatge de campanya