Article

La cursa del comerç de Girona obté un nou èxit de participació amb més de 1.500 participants 

 

La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir el centre de la ciutat

15 / 10 / 2023

Nan Oliveras i Carmen Maria Rodríguez han estat els guanyadors absoluts de la cursa dels 10 km, amb un temps de 30:27 i 39:08 respectivament 

Hamza Bouchallikh, amb un temps de 15:12, i Olatz Zabala, amb un temps de 19:06, han fet el pòdium en la categoria absoluta de la distància dels 5 km

 

La Cursa Popular del Carrer Nou ha fet bullir el centre de Girona en la seva 44 edició. Aquest matí s’ha celebrat la mítica prova del comerç de la ciutat, organitzada per l’associació Girona Centre Eix Comercial, amb un nou èxit de participació de més de 1.500 corredors, de totes les edats. Nan Oliveras (CA Olot-Terra de Volcans), i Carmen Maria Rodríguez han estat els guanyadors absoluts de la cursa estrella dels 10 km, amb un temps 30:27 i 39:08 respectivament. Hamza Bouchallikh (GEiEG) s’ha endut de nou el trofeu en la categoria absoluta masculina de la distància dels 5 km, i Olatz Zabala, amb un temps de 19:06, ha obtingut la primera classificació en la categoria absoluta femenina de la mateixa prova.  

Juan Ramon Garcia, de 77 anys, i Mia Bosch, de 61 anys, han estat el trofeu honorífic Antoni Juliol als corredors de més edat, en les categories masculina i femenina. 

La segona i tercera posició en el pòdium general dels 10 km ha estat en categoria masculina per a Ismail Atrik (GEiEG), amb un temps de 31:25, i per a Jimmy Whelan, amb un temps de 32:56. En categoria femenina, la segona classificada ha estat Alba Batlle (GEiEG), amb un temps de 40:07, i Merche Martín (Prat Triatlo), la tercera, amb un temps de 40:36. 

Pel que fa a la prova dels 5 km, el segon i tercer classificats en categoria masculina han estat Elm Planas i Adrià Estévez, ambdós del Club Natació Banyoles, amb un temps de 16:03 tots dos. En categoria femenina, s’han classificat Sarah Patterson (GEiEG), amb un temps de 19:50, i Clàudia Illa,  amb un temps de 21:27 minuts. 

En tots els casos, els corredors han millorat els temps de l’any passat en les dues distàncies.

Trofeus a les milles urbanes

El pòdium de la milla urbana en categoria femenina (milla 1) ha estat per Adriana Menacho en categoria absoluta, amb un temps de 06:03, i per a Martina Margenet en categoria infantil, amb un temps 05:15. Alba Antúnez (GEiEG), amb un temps de 05:08, ha estat la guanyadora de la categoria junior, i Anna Esther Fidalgo (GA Lluïsos de Mataró) i Núria Berta, amb un temps de 05:53 i 09:28, han estat les classificades en les categories veteranes B i A, respectivament. Per la seva banda, els trofeus de la milla 2 (categoria masculina) han estat per a Martí Planella (GEiEG) en classificació absoluta, amb un temps de 07:47; per a Gerard Bausili, en categoria infantil, amb un temps de 05:28; per a Ismael Boulez, en categoria junior, amb un temps de 04:48; i per als veterans Joan Navarro (categoria A) i Jordi Villaba (categoria C), tots dos del club Lluïsos de Mataró, amb un temps de 04:48 i 06:20 respectivament.

Els premis especials a la participació han estat per a les escoles Eiximenis, Alsines i Joan Bruguera. Es poden consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Públic i corredors aplaudeixen el nou recorregut

La nova proposta de recorregut, que per motius aliens a l’organització s’ha traçat en aquesta edició, ha estat aplaudida tant pel públic, que ha gaudit més de l’espectacle, com per bona part dels participants, tot i l’exigència del nou circuit circumscrit al barri vell de la ciutat.   

Les autoritats municipals i els representants de Girona Centre Eix Comercial ha estat els encarregats de donar el tret de sortida a les diferents proves. Hi han participat l’alcalde de Girona, Lluc Salelles; la regidora de promoció econòmica, Gemma Geis; la regidora d'Hisenda i Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu; la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena; el vicepresident de l’associació de comerciants, Josep Maria Noguer; i el membre de la junta de l’entitat, Quim Gubau. També s’hi han sumat els representants de les marques patrocinadores i col·laboradors de la cursa (Abelenda Advocats, Intercargirona, Trek Bicycle i Alma, Interesport Akilia i Peacock, entre d’altres), a més dels representants del Rotary Club Girona. Per la seva banda, el gendre de l’Antoni Juliol, Josep Maria Masferrer, ha estat l’encarregat de lliurar el trofeu honorífic.

Aquest any la cursa repeteix solidaritat amb els rotaris gironins. El club, que ha aportat més de seixanta voluntaris a la cursa, destinarà la donació al projecte d’El Trampolí, una organització dedicada a l’atenció de persones amb una discapacitat intel·lectual i síndrome de down. 

A la cloenda de la cursa, Girona Centre Eix Comercial ha tornat a fer un balanç “molt positiu” de l’edició. En opinió de la seva presidenta, la cursa popular del carrer Nou “és una jornada festiva molt arrelada entre els gironins i un orgull per al comerç de la ciutat”. “Aquesta cursa és un clàssic a casa nostra i també a comarques gironines i estem contents que la seva popularitat se sumi a la participació de grans atletes”, ha afegit. L’organització ha volgut posar de manifest el seu agraïment als patrocinadors, col·laboradors i a les institucions que hi col·laboren perquè “sense ells, la festa no és possible”. També ha fet menció especial dels voluntaris. 

Girona Centre Eix Comercial ha sumat als trofeus, premis en format xec regal per als primers classificats per bescanviar als comerços de Girona associats a l’agrupació.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La cursa popular del carrer Nou de Girona que avui s’ha tornat a celebrar és sens dubte la més popular de les comarques gironines en la seva categoria, i segurament la cursa que ha perdurat en el temps gràcies als seus valors: la popularitat, la participació, l’esportivitat, el civisme i la solidaritat. La cursa gironina per excel·lència és realment singular en els seus orígens, que no voldríem perdre ni oblidar.

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa ha arribat enguany la seva 44a edició,  amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. La seva empremta va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”. 

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la. Els comerciants, representats per Girona Centre Eix Comercial, diuen “seguirem endavant amb el compromís de continuar amb la nostra cursa”, aquesta cursa, que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou.

Quan hom retorna als inicis de la cursa no pot deixar de nomenar personatges com l’Antoni Juliol, Jordi Vidal o Josep Mª Masferrer (gendre de l’Antoni Juliol), tots ells membres del GEiEG, organització que ha col·laborat des del primer any amb la prova.

L’Antoni Juliol, un enamorat de l’atletisme també va participar en la gènesi de la Cursa Popular del Carrer Nou, i el seu esforç entusiasta per tirar la prova endavant s’actualitza cada any amb l’entrega d’un trofeu en memòria seva al primer classificat de més de 65 anys.

L’any 79, Jordi Vidal, president de la Secció d’Atletisme del GEiEG, i Antoni Juliol, secretari de la mateixa secció, van ser els que idearen el recorregut, entre altres aspectes. Juliol manifestava el seu entusiasme en un escrit que va publicar en el díptic de la primera cursa. Aquest n’és un fragment:

“L’esport està d’enhorabona. La iniciativa de l’associació Centre Comercial Carrer Nou de programar per les Fires una cursa popular per recinte de Girona, significarà un esdeveniment esportiu de sana alegria i la possibilitat de contemplar que l’esport por ésser practicat per tothom sense distinció de sexes i en el que no compta l’edat. Quan els responsables del Centre Comercial Carrer Nou ens varen demanar si volíem tenir cura de l’organització, ens posàrem seguidament a treballar i planejàrem un esborrany del recorregut i demés detalls necessaris per portar a bon terme la cursa”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial.  Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

 

Sortida dels 10 km
FacebookTwitterLinkedin
Sortida de la milla 1
Moment d'una de les curses infantils a la seva arribada a la meta
Pòdium dels 10 km femení
Pòdium dels 10 km masculí
Trofeu Antoni Juliol a la corredora de més edat
Pòdium dels 5 km femení
Pòdium dels 5 km masculí
Premi a les escoles Eiximenis, Alsines i Joan Bruguera.
La cursa dels 10 km al carrer Nou
Segona volta de la prova dels 5 km en el seu pas pel carrer Nou
Sortida de la prova dels 5 km
Moment d'una de les curses infantils a la seva arribada a la meta
Sortida de la milla 1
Pòdium dels 10 km femení
Pòdium dels 10 km masculí
Trofeu Antoni Juliol a la corredora de més edat
Pòdium dels 5 km femení
Pòdium dels 5 km masculí