Article

Girona es bolca en “La ComerÇiada, la diada del comerç local”

17 / 11 / 2023

Més de 600 negocis de les comarques gironines participen avui i demà en una campanya comuna que vol comunicar el valor econòmic i social del comerç de proximitat.

Dos dies d’activitats, sortejos i promocions especials a càrrec del comerç local per distanciar-se del Black Friday.

Regals, promocions, sortejos, pastissets, bombons o cava, són algunes de les sorpreses amb què els clients del comerç local de Girona es trobaran avui i demà en anar de compres. I és que avui i demà, més de 600 negocis de les comarques gironines celebren “La ComerÇiada, la diada del comerç local”. Es tracta d’una campanya comuna amb què es vol comunicar el valor econòmic i social del comerç de proximitat, amb moltes activitats per copsar l’atenció del consumidor i fer valer l’impacte positiu d’aquest comerç en la comunitat, de manera propera i responsable, amb resultats en termes d’ocupació o riquesa per al territori “ja que és on fem xarxa i invertim amb els nostres impostos”, sosté la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, que reivindica un cop més “la vida que el comerç dona a la ciutat”. 

Amb l’eslògan “Les teves petjades són el meu batec” i una imatge única i homogènia, “La Comerciada” es defineix com un gran esdeveniment “festiu i reivindicatiu”, amb què celebrar la diversitat i vitalitat del teixit comercial local a la demarcació de Girona. La proposta cerca consolidar-se en l’agenda dels consumidors com un cap de setmana anual dedicat especialment al comerç de proximitat en el tret de sortida de la campanya de Nadal, la més important de l’any per al sector. “El comerç local vol desmarcar-se de la filosofia del Black Friday, del descompte pel descompte, sense oferir res més”, assegura la presidenta de Girona Centre Eix Comercial. “No podem competir amb les grans cadenes o les grans plataformes de venda per Internet però tampoc és el nostre objectiu”, afirma. Ramírez de Cartagena considera que els trets distintius del comerç local són els que fan “fort” al sector. Per la seva banda, associats a l’agrupació gironina manifesten la dificultat de fugir del descompte per aquestes èpoques però posen de relleu el front comú que s’ha aconseguit amb “La ComerÇiada”.  

Demà dissabte 18, a Girona, desfilada de moda oberta a tothom i macro sorteig 

Concretament, demà dissabte 18 de novembre, a banda de les promocions pròpies de cada comerç Girona Centre Eix Comercial ha programat activitats infantils a la plaça Miquel Santaló, d’11.30 a 13.30 hores, i a la tarda (18.30 hores), organitzarà una desfilada de moda, a la plaça de la Independència, amb les propostes del comerç local de la temporada. Entre les compres realitzades pels clients aquests dos dies de campanya, es faran un macro sorteig que posarà punt i final a la desfilada. El sorteig serà la cloenda gironina de “La ComerÇiada”. Se sortejarà un xec regal per valor de 500 euros, per gastar en un dissabte de la campanya de Nadal, una nit d’hotel per a dues persones, a més d’un munt d’articles i productes gentilesa dels comerços associats. Els números premiats es podran consultar el dilluns 20 de novembre, a la pàgina web de l’entitat www.gironacentre.org.

Front comú del comerç local de les comarques gironines

“La ComerÇiada” és una iniciativa impulsada per la FOEG i onze associacions de comerciants gironines: Associació de comerciants de Celrà, Girona Centre Eix Comercial, Els Petits Plaers de la Bisbal d’Empordà, Associació de comerciants d’Olot, Oohxigen comerç i negoci de Palafrugell, Fecotur Palamós, Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Sant Antoni Comerç de Sant Antoni de Calonge, Associació Guíxols comerç i turisme de Sant Feliu de Guíxols, la Federació d’Unió d’Empresaris de Salt i l’Associació de comerciants de Sarrià de Ter. La campanya s’ha inspirat en d’altres iniciatives d’èxit de suport al comerç local com ara l’”Small Business Saturday” americà o el “Shop Local Day” espanyol.

Girona, pol d’atracció

El comerç local a Girona esdevé una de les principals activitats econòmiques de la ciutat, tant en el nombre de treballadors que ocupa i el nombre d’empreses ubicades com per la capacitat d’atracció que genera. És un dels sectors amb més capacitat de generar efectes multiplicadors en l’economia. Per cada euro que es mobilitza en el comerç, se’n generen 2,35 en el conjunt de l’economia. A banda, és un sector netament contribuent a mantenir l’estat del benestar, així com té una funció social important de vertebració, cohesió i qualitat urbana. D'acord amb el Pla sectorial de comerç de Girona, Girona exerceix una significativa capitalitat comercial en el seu entorn. Cal destacar que gairebé 1 de cada 4 turistes (23%) declara que entre els motius principals del viatge s’hi troben les compres a la ciutat , especialment entre els perfils d’edat de menys de 54 anys, i amb molta predisposició a les compres en els turistes internacionals anglesos (46%), alemanys (26%) i francesos (25%). 

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

 

 

Girona es bolca en “La Comerçiada”, la diada del comerç local”
FacebookTwitterLinkedin