Article

Girona Centre se suma a la campanya “Sense pimes i autònoms no hi ha futur”

20 / 01 / 2021

L'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial se suma a la campanya “Sense pimes i autònoms no hi ha futur”, liderada per la patronal PIMEC, de la qual Girona Centre és membre, i presentada avui com a la primera campanya de mobilització empresarial multisectorial impulsada per denunciar l’impacte econòmic de les restriccions i els tancaments. La campanya “Sense pimes i autònoms no hi ha futur”, que ja compta amb el suport de 65 gremis i associacions empresarials, consistirà en el fet que els empresaris i empresàries pengin cartells als seus negocis xifrant l’impacte de les mesures anticovid.

En aquest sentit, el president de PIMEC, Josep González, ha alertat avui que els sectors més afectats per les restriccions a l’activitat econòmica estan deixant d’ingressar 183 milions d’euros diaris, i ha avisat que aquestes empreses donen feina a un total de 773.200 treballadors i treballadores. Davant d’això i atenent el nou anunci del Procicat que prorroga 15 dies més les mesures restrictives actuals, PIMEC reclama mesures coordinades, sostingudes i urgents.

González ha posat de manifest que la crisi pels efectes de la Covid-19 “ha tingut una afectació desigual dins el teixit empresarial i que les pimes són les que estan patint una major afectació”. Així mateix, ha defensat de nou un equilibri entre la salut i l’economia i ha insistit de nou en la necessitat de mesures coordinades amb una visió global i estratègia de país, tot desplegant urgentment els àmbits acordats a l’Acord Nacional de Bases per a la Reactivació Econòmica amb Protecció Social. “Aquestes mesures han de ser urgents i sostingudes en el temps, ja que les pèrdues superen els ajuts; i realistes per garantir la viabilitat econòmica”, ha afegit.

Tot seguit, el president de PIMEC ha exposat les propostes de PIMEC: 4.500 milions mensuals, en funció de les restriccions; ajuts directes a les empreses destinats a preservar l’ocupació amb un import únic per lloc de treball; ajuts recurrents mentre es mantinguin les restriccions; un compromís al manteniment de l’ocupació de sis mesos i en proporció en cas d’incompliment; mesures d’impuls de la competitivitat vinculada a projectes de viabilitat empresarial, formació i qualificació professional de persones treballadores i la seva ocupabilitat. “Caldrà també fer un seguiment actiu de l’eficàcia de les mesures i dels ajuts i, en aquest sentit, demanem dret a ser escoltats i a fer aportacions, una participació en la presa de decisions dels departaments econòmics”, ha assegurat.

PIMEC ha tornat a demanar a les Administracions la creació de taules sectorials per analitzar i valorar les greus afectacions de cada sector i buscar conjuntament les millors opcions i els recursos necessaris per poder fer un repartiment equitatiu i just, garantir la viabilitat empresarial, evitant el tancament i la pèrdua de llocs de treball.

 

Girona Centre se suma a la campanya “Sense pimes i autònoms no hi ha futur”
FacebookTwitterLinkedin