Article

El petit comerç de Girona, amb l’esperança posada en la campanya de Nadal

07 / 12 / 2020

Girona Centre Eix Comercial, amb més de 200 establiments associats, ha llançat la campanya de Nadal focalitzada en incentivar la compra sense deixar de banda l’esperit nadalenc. Amb el lema “Girona, Comerç Rodó, Nadal Rodó”, el petit comerç de Girona vol incidir en els trets distintius del sector que fan que sigui un “Comerç Rodó”, així com en els avantatges de comprar-hi perquè aquest Nadal sigui un “Nadal Rodó”, per al client i també per al propi establiment. “Comerç Rodó” destaca l’amabilitat, la proximitat, la singularitat, la varietat i la qualitat en l’oferta, la personalitat, la pròpia vitalitat del comerç i la vida que atorga a la ciutat. També posa l’accent en la seguretat que brinda el petit comerç des del punt de vista sanitari en el marc de la pandèmia.

“Nadal Rodó” posa l’accent en els regals que com a premi i en agraïment a les compres realitzades durant aquest mes de desembre i fins després de la diada de Reis es pot endur la clientela. Se sortejaran premis en metàl·lic en format xec regal que es podran bescanviar a les botigues associades. S’afegeix a l’atractiu el sorteig dels Tortells de Reis farcits d’euros, un dels productes estrelles de cada temporada. “El premi en metàl·lic és el que més funciona i és un retorn directe per al sector, que és el que necessita ara”, afirma la gerent de Girona Centre, Mònica Bartrina.  

La campanya es complementa amb els arbres de Nadal corporatius que els comerços exposen a les portes de les botigues, en els què s’hi poden escriure desitjos, i les cartes de Reis per a la mainada.

Amb l’esperança posada en el Nadal

“És precipitat informar de les dades de vendes d’aquests dies però el que sí és cert és que bona part del petit comerç de la ciutat té dipositada l’esperança en aquesta campanya de Nadal per intentar salvar el negoci”, diu la vicepresidenta de l’associació de comerciants, Mercè Ramírez de Cartagena. Demà, un dels dies festius d’obertura a Girona, el petit comerç obrirà “en bloc” —afegeix—, “circumstància que no s’havia donat altres anys”, clou. L’associació de comerciants també assenyala que el tancament perimetral ha afectat “i molt” a les vendes perquè “la ciutat és un pol d’atracció per als pobles de rodalies i d’altres comarques i hem vist com la clientela ha quedat aturada en el seu confinament territorial”.

D’altra banda, Ramírez de Cartagena informa que la situació del sector esdevé desigual en funció del tipus d’activitat a la qual es dedica cada comerç. Segons informació recollida dels negocis associats, les vendes dels articles vinculats a la casa com ara parament de la llar o roba interior, es mantenen. Així mateix, la vicepresidenta posa de relleu el creixement de la venda per internet per part del sector. “Durant aquest nou mesos, bona part del comerços han impulsat el negoci online, amb la millora o noves pàgines web i la presència a les xarxes socials”, afirma. Tot i això, destaca que “cal arribar a un punt d’equilibri entre la botiga física i la botiga virtual perquè el petit comerç és un dels pulmons de la ciutat i ofereix una experiència de compra que el distingeix d’altra formes de consum”, assegura. Amb la idea de “Comerç Rodó”, l’associació de comerciants vol reforçar aquest missatge.

Comprar al petit comerç és segur

En el marc de la pandèmia, Girona Centre Eix Comercial assegura que “comprar al petit comerç és segur”. “El sector ha fet els deures des del primer minut i ho ha fet bé”, diu el president dels comerciants, Josep Maria Noguer. En aquests moments, l’entitat de comerciants està treballant un vídeo en què es comunica aquest aspecte, a més de les qualitats del comerç de proximitat. Tanmateix, l’entitat creu que cal una major conscienciació sobre el perjudici de les trobades socials.

Èxit rotund de la campanya “Et retornem els diners de la teva compra”: 10.000 butlletes exhaurides i 6.000 mil euros molt repartits

Èxit rotund de la campanya “Et retornem els diners de la teva compra”, impulsada per Girona Centre Eix Comercial per fomentar la compra en el petit comerç de Girona durant el mes de novembre, just abans de la diada de descomptes Black Friday, segons ha explicat el president de l’entitat, Josep Maria Noguer. L’associació ha tancat la campanya amb les 10.000 butlletes de participació exhaurides i amb sis mil euros repartits que ja han retornat al comerç en forma de xec regal.

La campanya, que consistia en un sorteig amb el què els clients participants podien guanyar els diners de la compra fins a un import màxim de 500 euros per compra, ha repartit 43 premis entre els quals hi ha hagut dues persones afortunades que han obtingut un val de 500 euros, dues més, un de 400, 4 d’entre 300 i 230 euros. La resta ha estat premis d’entre 190 i fins a 20 euros. La campanya, segons ha pogut saber l’associació de les primeres impressions expressades pels comerços associats, ha estat “molt ben rebuda per part de la clientela i sobretot pels propis botiguers”, que han vist com el premi ha generat més compres per part del consumidor. El sorteig es va fer el passat 26 de novembre i la setmana passada bona part de les persones premiades ja havien bescanviat el val. D’altra banda, la campanya ha estat molt repartida entre els diferents sectors (roba, sabates, llibreries, joieries, alimentació, estancs, perruqueries, òptiques i establiments de perfumeria). La gerent de Girona Centre, Mònica Bartrina, destaca que el vals es poden bescanviar en qualsevol dels comerços associats, “de manera que tot el comerç surt beneficiat”.

Foto. El carrer Santa Clara, un dels carrers comercials principals de la ciutat aquest dissabte.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

 

 

El petit comerç de Girona, amb l’esperança posada en la campanya de Nadal
FacebookTwitterLinkedin