Article

Girona Centre intensifica les trobades amb Mossos i Policia Local per frenar els robatoris

16 / 03 / 2022

Girona Centre Eix Comercial ha intensificat les reunions amb els cossos de seguretat que operen a la ciutat, amb la voluntat de frenar els robatoris als establiments i incrementar la seguretat dels comerços i de la ciutadania.

Aquest matí, l’entitat s’ha reunit per segona vegada amb els Mossos d’Esquadra. Els representants del cos han informat al detall de les actuacions que estan duent a terme per dissuadir els lladres, i entre d’altres, han explicat el funcionament dels “Mossos de proximitat”, unes patrulles dedicades en bona part a la vigilància dels carrers comercials. Aquest dispositiu opera a peu, en cotxe i en moto i l’associació de comerciants ha demanat al cos la intensificació d’aquestes patrulles a peu. L’entitat també ha sol·licitat la presència dels Mossos en els dies de celebració de la botiga al carrer, donat els furts que s’hi produeixen.

En un altre ordre d’idees, Girona Centre també ha posat sobre la taula la necessitat de simplificar “al màxim” la gestió de les denúncies, així com d’altra informació pràctica sobre accions preventives que poden dur a terme els comerços per evitar robatoris.  

El proper dia 18 de març, Girona Centre tindrà una trobada amb la Policia Municipal

Quina situació es denuncia?

La situació és que des de la finalització de tancament per confinament i fins al moment, el nombre de robatoris i furts que el comerç de Girona i altres tipus d’establiments han patit ha anat a l’alça.

Els robatoris o furts diürns han anat acompanyants en forces ocasions d’intimidació als treballadors/res. En aquest sentit, la realitat ve acompanyada de sentiments d’indefensió i por, donat que específicament la xarxa comercial d’establiments de proximitat s’estructura sobre la base d’un treballador o dos.

D’un temps ençà, els robatoris s’han produït a les nits, amb força, i amb destrosses importants al local. Aquest fet, no només ha ocasionat la preocupació i maldecaps lògics al propietari, sinó que, a més, ha derivat en pèrdues de vendes, a causa del tancament del negoci durant un temps.

El comerç, específicament, es troba en una situació d’impotència. Atesa la seva idiosincràsia, Girona Centre manté que no sempre es té la capacitat d'invertir en sistemes i en personal per prevenir els furts diaris, com també la limitada capacitat per dedicar temps a les denúncies, possibles judicis, etc.

L’entitat també ha alertat que l’increment de robatoris afecta i “molt” la imatge de la ciutat, de manera que pot restar visitants i generar l’efecte negatiu que això comporta i “no només al comerç”.

Davant d’aquesta radiografia i la preocupació fonamentada del comerç associat a Girona Centre, l’entitat, en nom del sector, ha centrat la seva demanda, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de Girona en:

  • Incrementar la dotació de policia/mossos durant el dia. Patrulles a peu i recuperar en aquest sentit la policia de barri.
  • Reforçar al màxim les patrulles de nit.
  • Simplificació de la gestió administrativa i comunicació de les denúncies.
  • Enduriment de la llei, com a factor clau.
  • Altres tipus de mesures menors consensuades amb els cossos de seguretat (informació pràctica i propera, formació, campanyes de sensibilització, etc.).
Girona Centre intensifica les trobades amb Mossos i Policia Local per frenar els robatoris
FacebookTwitterLinkedin