Article

Èxit de participació de la Cursa Popular del Carrer Nou, amb 2.300 corredors

19 / 10 / 2014

Aquest matí, la celebració de la 36ena Cursa del Carrer Nou de Girona ha tenyit la ciutat de vermell, el color de la samarreta oficial d’aquesta edició especial dedicada a Càritas Diocesana de Girona. Amb un nou èxit de participació de 2.300 corredors, dos-cents més que l’any passat, a les 10.30 hores, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont ha donat el tret de sortida a la tradicional cursa del comerç gironí, des del mateix carrer que la veure néixer l’any 1979, el carrer Nou.

José Luis Blanco, amb temps de 32 minuts, i Anna Andrews, amb un temps de 34:16, han estat els guanyadors de la cursa dels 10 Km. Per la seva banda, Àngels Rodríguez, amb un temps de 21:11, i Arnau Turon, amb un temps de 17:03, s’han endut el primer premi de la cursa dels 5 km. El Trofeu honorífic Antoni Juliol als corredors més grans repeteix guanyador en la categoria masculina i se’n porta el premi Josep Maria Repullo, de 76 anys; Soledad Martínez, de 61 anys, ha estat la guanyadora femenina del premi als més veterans. En tots els casos, les primeres posicions han superat el temps de classificació de l’any passat. Els guardons especials a la cursa d’empresa en la prova dels 10 km s’han atorgat a Comexi, en la categoria masculina, i a Barcelona,s Butler Service, en la categoria mixta. La categoria femenina ha quedat deserta. El premi dels 5 km a les empreses ha anat per a l’equip del Centre d’Assistència Sociosanitària de Terressa, categoria mixta. L’escola Les Alzines, el col•legi Verd i el club esportiu GEiEG han rebut el premi especial a la participació, que ha consistit en xecs de regal de Girona Centre Eix Comercial. També han estat obsequiats amb xecs regals els tres primers classificats de la cursa dels 10 km. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l’agrupació de comerciants.

Tant els organitzadors de la cursa, Girona Centre Eix Comercial, com la direcció tècnica, i les entitats que aquest any hi han participat activament en la seva organització, Càritas Diocesana de Girona i el GEiEG, han fet un balanç molt positiu de la present edició i han destacat especialment “la bona organització, l’ambient i les ganes de participació dels gironins”. En termes de participació, els organitzadors han subratllat l’increment d’inscripcions en la prova dels 5 km i en les curses infantils. Així mateix, Josep Maria Noguer, president de Girona Centre, ha afegit que “el caràcter solidari de la cursa, el bon temps, i les activitats paral•leles han estat factors claus de participació”. Entre les activitats destaca l’èxit de públic que ha reunit la masterclass de Zumba celebrada a la plaça Josep Pla al llarg de tot el matí, a càrrec del ballarí grupista Joan Abel Fayet, del GEiEG. Els representants de les tres entitats també han posat de manifest el seu agraïment al suport institucional, la tasca dels voluntaris, i a les empreses patrocinadores.

Les classificacions es poden consultar a partir de demà a www.gironacentre.org, i els participants es podran descarregar el diploma acreditatiu i la seva foto.

[gallery ids="1115,1116,1117,1118,1119,1120,1131,1121,1122,1106,1123,1124,1125,1126,1128"]

El lliurament de premis s’ha celebrat per primera vegada en dos espais (al carre Nou i a la plaça Josep Pla) amb l’objectiu d’agilitzar la seu desenvolupament. Hi han participat l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer; el diputat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Antoni Guinó; la regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas; el president del GEIEG, Francesc Cayuela; el secretari general de Càritas Diocesana de Girona, Martí Batllori; el gendre d’Antoni Juliol, Josep Maria Masferrer, i el corredor de fons Adel Mechaal, millor marca espanyola de 1.500 en pista coberta i ambaixador de la Cursa 2014, juntament amb l’atleta Àngel Mullera, el corredor d’ultres Toti Bes i l’esquiador de muntanya Marc Pinsach.

Cursa Popular del Carrer Nou 2014

La tradicional Cursa Popular del Carrer Nou ha reprès aquest any el caràcter solidari que havia tingut en edicions passades i sota el paraigua del lema “Corre, atura la pobresa” s’ha organitzat a favor de Càritas Diocesana de Girona, amb motiu del seu 50è aniversari. Amb aquest objectiu, Girona Centre Eix Comercial ha incorporat a l’esdeveniment una caminada solidària, que amb un recorregut de 1,6 km, ha comptat amb una participació de gairebé dues-centes persones. Als diners recollits en la caminada s’hi sumarà una aportació extraordinària de l’organització que es destinaran als diferents programes que Càritas Diocesana té en funcionament per pal•liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la més antiga i popular de les comarques gironines

La continuïtat de la cursa del carrer Nou ha estat una de les claus del seu èxit, amb un rècord de participació de més 2.800 corredors l’any 2011 entre els participants de totes les categories. Ja en la primera edició, l’any 1979, va comptar amb una participació de més de 1.500 inscrits.

La iniciativa d’organitzar una cursa popular va partir d’un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. L’empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. En el moment en què Girona Centre Eix Comercial va integrar sota la seva gestió la dinamització de tots els carrers comercials de l’Eix Comercial, va assumir l’organització de la Cursa del Carrer amb la mateixa filosofia amb què havia nascut: la popularitat. Així ho manifesta el seu reglament: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial
Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

Èxit de participació de la Cursa Popular del Carrer Nou, amb 2.300 corredors
FacebookTwitterLinkedin