Article

Cartell de luxe i confiança en batre rècord de participació

17 / 10 / 2014

Avui a les sis de la tarda, l’organització de la Cursa Popular del Carrer Nou, Càritas i el GEiEG han comptat amb uns ambaixadors d’excepció que han vingut al carrer Nou per donar suport a aquesta edició solidària: l’atleta Àngel Mullera, el corredor de fons Adel Mechaal, el corredor d’ultres Toti Bes i l’esquiador de muntanya Marc Pinsach;tot ells han volgut lluir la samarreta de la Cursa 2014.

Cartell de luxe 2014

Els organitzadors de la tradicional prova popular, que promou l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, han confirmat la inscripció de corredors de primera, entre els quals s’hi troben José Luis Blanco (LA SANSI), Enrique Luque (RIOS RUNNING TEAM), Toti Bes (NABES TEAM), Edgar Sumskis (LA SANSI), Artur Roig (TR ESPORTS PARRA) i segurament, també, en Jamal Oumrim. Podria estar en joc el record de la prova de 10 km en 30'42" aconseguit per en Blanco l’any 2012.

De moment, les inscripcions a data d’avui, més de mil, superen en número les registrades l’any passat a dos dies de la cursa (900). El bon temps i el caràcter solidari de la present edició fa pensar que es batrà record de participació. La caminada solidària a favor de Càritas ja compta amb un centenar d’inscrits.

Amb la confiança de batre aquest record, els organitzadors i col•laboradors de la present edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, mantindran les inscripcions presencials obertes fins dissabte de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Igualment les inscripcions a les curses infantils es podran realitzar fins demà a la botiga Interesport Akilia (C. Figuerola). La Cursa Popular del Carrer Nou se celebrarà aquest diumenge sota el lema “Corre, atura la pobresa”, a favor de Càritas Diocesana de Girona, i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, donarà el tret de sortida

Nova organització en el lliurament dels premis

El lliurament de premis, a càrrec de les autoritats de la ciutat i dels representants de les empreses patrocinadores i implicades en l’organització, es farà per primera vegada en dos espais i hores diferents. El Lliurament de premis als 10 primers classificats (categoria femenina i masculina) de la cursa dels 5 km i el premi a les escoles es farà al carrer Nou, cap a les 10.15 hores; i el lliurament de premis als 10 primers classificats (categoria femenina i masculina) de la cursa dels 10 km i premi especial als participants de més edat, l’Antoni Juliol, més els sorteigs, es duran a terme a la plaça Josep Pla, cap a les 11.30 hores.

Entre d’altres d’activitats, hi haurà una masterclass de Zumba, a càrrec del ballarí grupista Joan Abel Fayet, organitzada pel GEiEG, i un punt d’informació de Càritas Diocesana de Girona.

Els participants amb classificació podran conèixer la seva marca personal per Internet a www.gironacentre.org.

Cursa Popular del Carrer Nou 2014

La tradicional Cursa Popular del Carrer Nou reprèn aquest any el caràcter solidari que havia tingut en edicions passades i s’organitzarà a favor de Càritas Diocesana de Girona. Amb aquest objectiu, el promotor de la prova llegendària, Girona Centre Eix Comercial, i els seus organitzadors tècnics, Fotoinstant, han incorporat una caminada solidària que compta amb un recorregut de 1,6 km i val cinc euros; d’aquests cinc euros, un es destinarà a Càritas, i Girona Centre i Fotoinstant complementaran la donació amb mil euros més. Així mateix, en el marc d’aquesta edició especial, que coincideix amb el 50è aniversari de Càritas, destaca la implicació en l’esdeveniment del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG).

Concretament, els diners recollits es destinaran als diferents programes que Càritas Diocesana té en funcionament per pal•liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu.

La 36ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, a més d’incorporar la caminada solidària, manté les diferents modalitats de participació: les curses amb dret a classificació dels 10 i 5 km, que inclouen també la variant de la cursa d’empresa; i les tres curses infantils, a més de la participació de les escoles. Tant els organitzadors de la cursa com Càritas i el GEiEG ha col•laborat estretament per facilitar la participació.

La més antiga i popular de les comarques gironines

La continuïtat de la cursa del carrer Nou ha estat una de les claus del seu èxit, amb un rècord de participació de més 2.800 corredors l’any 2011 entre els participants de totes les categories. Ja en la primera edició, l’any 1979, va comptar amb una participació de més de 1.500 inscrits.

La iniciativa d’organitzar una cursa popular va partir d’un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. L’empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. En el moment en què Girona Centre Eix Comercial va integrar sota la seva gestió la dinamització de tots els carrers comercials de l’Eix Comercial, va assumir l’organització de la Cursa del Carrer amb la mateixa filosofia amb què havia nascut: la popularitat. Així ho manifesta el seu reglament: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial
Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

Cartell de luxe i confiança en batre rècord de participació
FacebookTwitterLinkedin