Article

El comerç local de Girona regala bosses alternatives al plàstic per dur la compra

27 / 06 / 2017

Aquesta setmana, els comerços associats a l’agrupació Girona Centre Eix Comercial han iniciat una campanya de sensibilització sobre l’ús de la bossa de plàstic, que des del passat 31 de març ha deixat de ser gratuïta d’acord amb la Llei 5/2017, de 28 de març. Els comerços associats han començat a regalar als seus clients unes bosses durables i corporatives de la campanya “Girona comerç amable” per dur la compra com alternativa a la bossa de plàstic.

Al mateix temps i en el marc de la campanya “Girona comerç amable”, l’agrupació Girona Centre ha distribuït entre els comerços associats la nova edició del plànol turístic i comercial de la ciutat, del qual se n’han editat 20.000 unitats. Es tracta d’una guia gratuïta de butxaca en català, anglès, francès i castellà que es distribueix com a material promocional del comerç de la zona centre i de l’eixample de Girona alhora que dels principals punts turístics de la ciutat. El plànol també es pot trobar a les oficines de turisme i hotels de les comarques gironines. A més de la relació de comerços, classificats per sectors d’activitat (alimentació, allotjament, articles de viatges, bars i restaurants, moda, etc.) i amb informació complementària de cada botiga, el plànol dedica un espai a les principals artèries comercials de la ciutat, amb l’objectiu de promoure la compra com a part de l’activitat turística, destacant la singularitat del comerç local.

Girona, comerç amable

Amb l’eslògan “Girona, comerç amable” l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial va iniciar el primer trimestre de l’any una campanya de comunicació per posar de relleu la importància del comerç de proximitat i urbà per a la vida de la ciutat, tant des del punt social com econòmic, destacant entre d’altres aspectes la seva singularitat i servei al ciutadà. Segon l’enquesta realitzada a principis d’any, del conjunt dels comerços, un 36% són negocis amb més de trenta anys d’antiguitat, sis dels quals es remunten a més de 100 anys d’història; un 20% fa més de 20 anys que ha obert i un 17%, entre 20 i 10 anys; un 9% té entre 5 i 10 anys i el 18% restant fa menys de cinc anys que van obrir la botiga. Del total dels establiments associats a l’agrupació, el gran gruix (un 32%), es dedica a la moda (inclou moda adults i nens, moda i complements i roba interior), el 13% són sabateries, el 6% són establiments d’alimentació, el 5% són negocis d’estètica, perruqueria, bellesa i perfumeries, un 5% pertany al sector del parament de la llar i regal, un 4% al sector de l’esport, un 4% al

de les joieries i rellotgeries. Les llibreries i papereries ocupen també el 4% i un 3% les òptiques, corresponent el 28% restant a establiments de diferents sectors d’activitat (joguines, informàtica, allotjament i restauració, articles de festa, estancs, farmàcia, entitats financeres i asseguradores, immobiliàries, disseny i comunicació, ganiveteria, gelateries, fotografia i agències de viatges). Un 88% dels negocis són singulars i l’11,6% són franquícies o representen una marca.

Foto
Els comerços regalen aquesta setmana unes bosses durables i corporatives alternatives a la bossa de plàstic amb l’eslògan i la imatge de la campanya “Girona, comerç amable”.


Per a més informació, us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació – Gabinet de Comunicació i Premsa de Girona Centre Eix Comercial_ info@pluralcomunicacio.com – Tel. 972 22 23 70 - 678580347

El comerç local de Girona regala bosses alternatives al plàstic per dur la compra
FacebookTwitterLinkedin