Promoció

Us esperem a la Botiga al carrer de l'Eixample de Girona el 28 de maig

El mes de maig, coincidint amb el tret de sortida de la temporada, tindran lloc als diferents carrers comercials de Girona les tradicionals i esperades Botigues al carrer. La primera se celebrarà el dissabte 28 de maig a la zona de l’Eixample, que inclou els carrers Migdia, la Creu i Sant Antoni Maria Claret. 

El dissabte següent, el 4 de juny, prendrà el relleu la zona centre, amb la Botiga al Carrer de Santa Clara, Hortes, carrer Nou, avinguda Sant Francesc, la rambla de la Llibertat, Argenteria, plaça Catalunya i plaça del Vi. 

Més de 40 anys de tradició

La Botiga al Carrer és una de les actuacions de dinamització comercial més antigues que els botiguers recorden. Alguns parlen de fa més de 40 anys, tot i que no està documentat quin va ser el primer any. La iniciativa té l’origen en la idea d’uns pocs establiments del centre de la ciutat que volien acabar de vendre el gènere que els sobrava de temporades anteriors. Amb els anys, la idea, originària dels comerciants de Girona, es va estendre a la resta de les principals poblacions de les comarques gironines. El president de Girona Centre Eix Comercial destaca però que “la botiga al carrer d’ara no té res a veure amb la idea inicial, perquè la mentalitat del comerciant ha canviat i aquest fet s’ha traduït en una Botiga al Carrer atractiva, amb una oferta molt  variada i de qualitat, a on els clients poden trobar gairebé de tot i també articles de la temporada”.  “El context econòmic dels últims anys ha revifat la Botiga al Carrer, que es presenta com una bona oportunitat tant per al comprador com per al venedor”, diu Noguer.

La celebració de la Botiga al Carrer obre tradicionalment la temporada de la primavera comercial a Girona.

Us esperem a la Botiga al carrer de l'Eixample de Girona el 28 de maig