Article

Pel foment de la compra en el comerç i l'hostaleria locals aquest Nadal "Regala Girona"

27 / 11 / 2020

L’Ajuntament de Girona ha impulsat aquest any una campanya de Nadal de promoció del comerç local i dels productes de proximitat que porta per lema “Regala Girona. Dona vida al comerç i la restauració de la nostra ciutat”.  L’objectiu principal de la iniciativa és visibilitzar el teixit comercial durant la campanya de Nadal, reactivar econòmicament el sector del comerç i la restauració de la ciutat i posar en valor els productes Km0 com a patrimoni intangible, identitari i diferencial de la ciutat. La campanya compta amb la participació de botigues emblemàtiques i singulars i un restaurant. Consta de cartells, anuncis i un vídeo promocional. Va adreçada a la ciutadania de Girona i de les poblacions veïnes que tenen la ciutat com a lloc de referència on fer les seves compres. 

D'acord amb el què han dit l'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Planas, durant l'acte de presentació, la nostra associació demana i anima a la ciutadania a comprar en el petit comerç de Girona i a consumir en la seva restauració, respectant les mesures de segures que hem de complir totes les persones per evitar els contagis de la Covid-19.  Ara, més que mai, demanem el suport a la ciutadania al petit comerç i a la restauració, moments en què aquests dos sectors estan passant moments molt difícils i greus a causa de les restriccions de la  pandèmia. Des de Girona Centre també es recorda que el petit comerç és un entorn segur.

Avui a les 18 hores, coincidint amb la diada de descomptes Black Friday, s'encenen les llums de Nadal a la ciutat.

Pla sectorial del comerç.

Segons aquest Pla, encarregat a l’empresa RBD Consulting per l'ajuntament, el sector del comerç, serveis i restauració arriba a final d’any amb greus problemes estructurals derivats de la crisi sanitària i de les restriccions que a conseqüència d’aquesta s’han hagut d’adoptar. La campanya de Nadal és “el ser o no ser” de moltes empreses del nostre sector comercial. Concretament, l’estudi estima que la capacitat de supervivència de més del 20% dels comerços i empreses de la ciutat de Girona dependrà d’una bona o mala campanya de Nadal, tal com la Junta de Govern de Girona Centre Eix Comercial ha reiterat des que va començar la segona onada.

El document també mostra que els sectors d’alimentació fresca, alimentació, equipaments de la llar, electrònica i jardineria estan amb vendes superiors a les del 2019 en termes interanuals, fet lògic derivat de les mesures de distanciament social, el confinament i el teletreball. Per contra, el sector de la moda està en un profund canvi i les vendes no recuperen els nivells anteriors; i de fet la despesa mitjana per persona està baixant. Tanmateix, la compra a distància creix de forma important i aquest mètode és usat de forma habitual o esporàdic per una gran majoria de compradors.

Girona Centre Eix Comercil assegura que la capacitat d'innvovar del petit comerç a Girona ha estat important i que fa temps que està treballant per trobar l'equilibri entre la venda en línia i la presencial. 

També s'ha detectat que fruit del confinament molta gent ha vist la importància del comerç local: el seu rol en l’economia local i el seu rol social i urbà i que per a un cert grup de compradors, el vincle local, territorial i de proximitat esdevé un element important per decidir la compra. Aquesta campanya posa en valor el rol de proximitat del comerç de la ciutat.

Mireu el vídeo!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UB02kNCaw_M&feature=youtu.be[/embed]

A punt la 4a edició d'Undàrius, el festival de cultura popular i tradicional de Girona
FacebookTwitterLinkedin