Article

L'Ajuntament de Girona anuncia mesures de suport al petit comerç

27 / 04 / 2020

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han presentat aquest migdia en una roda de premsa virtual les noves mesures preses des del govern municipal per reduir el contagi del COVID-19 i les conseqüències de la pandèmia. Entre les diverses accions, destaca un pla de reactivació econòmica a través del qual s'està avançant en la definició de mesures de suport al comerç local, demanat per Girona Centre Eix Comercial en diferents ocasions al consistori.

Una de les iniciatives que incorporarà, i que s'ha presentat avui, és l’impuls de l’app “lacompra”, una plataforma que permet realitzar comandes en línia als comerços de proximitat. Mitjançant un acord amb l’empresa desenvolupadora, Interactiu, l’Ajuntament de Girona podrà posar la plataforma a disposició dels ciutadans de manera totalment gratuïta d'aquí a uns quinze dies, un cop els comerços hagin entrat els seus productes.

“La reactivació econòmica per nosaltres és un repte i volem estar al costat de tots els actors i agents que procuren la riquesa i el dinamisme econòmic de la nostra ciutat”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona. La regidora Glòria Plana Yanes ha explicat que l’objectiu d’aquesta mesura és “pal·liar els efectes de la crisi del COVID-19 sobre el teixit econòmic i social de la ciutat” i “posicionar de nou el sector del comerç com un dels grans motors econòmics del municipi”, ja que “un dels sectors que pensem que quedarà més perjudicat és el petit comerç de proximitat”. 

Per utilitzar aquest servei, els ciutadans i ciutadanes només s’hauran de descarregar l’aplicació, la qual compta amb el suport de la patronal PIMEC. Un cop dins, es trobaran amb tots els comerços agrupats segons el sector (alimentació, moda, llar, persones, cultura...). L’eina permetrà gestionar les comandes i escollir entre entrega a domicili o recollida a botiga. En ambdós casos, el pagament es farà directament al comerciant. El servei d’entrega a domicili serà gratuït durant un temps, ja que l’Ajuntament se’n farà càrrec, i l’oferirà l’empresa d’economia social Ecosol. A més, a través de l’aplicació es podrà optar a promocions, com els vals de descompte que l’Ajuntament oferirà als usuaris de l’app “lacompra” per consumir en els comerços adherits a l’aplicació.

Altres mesures en les quals està treballant l'Ajuntament serviran per redefinir les línies d’ajuts i subvencions que es destinen anualment a les empreses i en la suspensió temporal, bonificació o exoneració del pagament de determinades taxes i tributs municipals a les empreses afectades per la crisi del coronavirus. També es duran a terme accions de dinamització comercial i campanyes de sensibilització per fomentar el consum en el comerç local de proximitat. 

L'Agrupació Girona Centre Eix Comercial considera positives les iniciatives anunciades i confia que es materialitzin en breu.

Llegiu nota de l'Ajuntament de Girona

L'Ajuntament de Girona anuncia mesures de suport al petit comerç
FacebookTwitterLinkedin