Article

La setmana vinent arrenca la campanya “El nostre comerç amb la Gent Gran”

18 / 05 / 2017
 • Amb motiu de la celebració a Girona de la V Setmana Sempre Acompanyats, que es durà a terme del 22 al 26 de maig, els comerços del Barri Vell i el Mercadal de Girona Centre Eix Comercial adherits al Programa Sempre Acompanyats regalaran als seus clients entrades gratuïtes als cinemes Albéniz. Els comerços participants estaran identificats amb el cartell de la campanya. Aquesta setmana estarà dedicada a la sensibilització sobre els efectes de la soledat no volguda de la gent gran i el comerç s’hi ha volgut sumar com a membre actiu d’aquest Programa, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, la Creu Roja i l’Ajuntament de Girona per prevenir la soledat no volguda de la gent gran i contribuir així a la detecció i prevenció de situacions de vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Durant tota la setmana hi haurà activitats de sensibilització i formació dirigides a les persones grans, la infància, ciutadania, veïns i comerciants del Barri Vell i Mercadal, així com a tècnics i voluntaris de les diferents entitats i administracions dins l’àmbit de l’acció social de la ciutat.

  El Programa Sempre acompanyats es va posar en marxa l’any 2013 com a prova pilot a la zona del centre de la ciutat (Barri Vell i Mercadal), amb accions de caràcter preventiu i d’intervenció directa dels casos detectats per millorar la qualitat de vida dels avis. En aquest context, els establiments comercials hi han jugat un paper “clau” atesa la seva proximitat al veïnat. “Molts comerços tenen una clienta de gen gran molt regular i poden alertar si detecten quelcom fora de la normalitat”, assegura el president de Girona Centre, Josep Maria Noguer. “És important la nostra implicació” manté. 

  Segons dades aportades per l’estudi realitzat per endegar el programa en el seu moment, a Girona, les persones majors de 65 anys representen el 14,23% de la població, i d’aquestes, el 42,92% són més grans de 80 anys. Al centre de la ciutat, on estan ubicats el barri Vell i el Mercadal, un 17,25% de la població viu sola i el 29,20% són majors de 65 anys (455 persones). Segons les enquestes telefòniques realitzades, a Girona el 92% de les persones va considerar que la soledat no desitjada és un problema molt o bastant important, i el 42% afirmava conèixer alguna persona en aquesta situació.

  El programa es caracteritza pel treball en xarxa a la comunitat. Hi participen el Grup d’Acció Social integrat per l’Ajuntament de Girona (Serveis Socials, SAGGiD, Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, Polícia Municipal), l’Hospital Josep Trueta, el CAP Santa Clara, el centre sociosanitari Mútuam, professionals de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mossos d’Esquadra, les entitats socials Càritas Diocesana de Girona, Creu Roja, l’EspaiCaixa, les parròquies del Mercadal i del Carmen, les associacions de veïns i de Gent Gran del Barri Vell i Mercadal, la Cambra de Propietaris de Girona, a més de l’agrupació Girona Centre Eix comercial, el Mercat del Lleó i el propi equip d’intervenció del programa.

  Programa V Setmana Sempre Acompanyats

  Del 22 al 26 maig
  Campanya “El nostre comerç amb la Gent Gran”. Els comerços amb el cartell distintiu donaran una entrada gratuïta als seus clients per anar als Cinemes Albéniz

  Dilluns 22 de maig
  Exposició i taller de cuina intergeneracional: “El geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina”. Monestir de Sant Pere de Galligans. De 10 a 13h. Carrer Santa Llúcia, 8. Per a majors de 65 anys.

  Dilluns 22 de maig
  Xerrada: “Hipertensió arterial i activitat física”. Creu Roja Girona, de 16 a 18h. Carrer Bonastruc de Porta 13. Per a majors de 65 anys.

  Dimarts 23 de maig
  Debat: “La soledat en la gent gran; bones pràctiques de suport veïnal”, amb la participació dels veïns del Barri Vell i Mercadal que explicaran les seves experiències. Centre cívic Barri Vell-Mercadal, de 17.30 a 19h. Carrer de la Cort Reial 7.

  Dimecres 24 de maig
  Diada de la Gent Gran. Palau de Congressos de Girona, de 9,30 a 13h. Passeig de la Devesa 35.

  Dijous 25 de maig
  Curs: “Acció en situacions de maltractament a les persones grans”, dirigit als professionals del sector. Centre cívic Barri Vell–Mercadal, de 9 a 14.30h.

  Divendres 26 de maig
  Activitat intergeneracional: “En moviment”, amb la participació de l’escola Joan Bruguera. Associació Gent Gran Barri Vell–Mercadal, de 10 a 12h. Carrer Cristòfol Gròber 8.

  Per a les inscripcions de les activitats i per participar en el programa o comunicar un cas de sol·licitud es disposa del telèfon gratuït 900 365 222.

  Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
  Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

   

   

La setmana vinent arrenca la campanya “El nostre comerç amb la Gent Gran”
FacebookTwitterLinkedin