Article

La Cursa Popular del Carrer Nou serà aquest any solidària amb l’AECC i el Rotary Club de Girona

09 / 10 / 2017

La Cursa Popular de Carrer Nou se solidaritza aquest any amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Girona (AECC) i al Rotary Club de Girona. L’acord de l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, impulsor de la cursa, i Fotoinstant, empresa responsable de l’organització tècnica de la prova, ha rebut una bona acollida per part de les dues entitats sense ànim de lucre. Ambdues, com a gest d’agraïment, aportaran voluntaris per contribuir al bon funcionament de la prova, que se celebrarà el diumenge 22 d’octubre.

L’associació de comerciants així com els organitzadors tècnics, i les entitats col·laboradores asseguren que la cursa assolirà el bon índex de participació dels darrers anys i confien en la solidaritat dels gironins per incrementar el registre de corredors i marxants de totes les edats. La cursa, a punt de fer 40 anys, manté totes proves: les curses de 10 i 5 km, la milla urbana, oberta a totes les categories (a partir dels 11 anys), i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys, a més de la caminada. Els participants de les curses de 10 i 5 km i de les milles urbanes correran amb xip electrònic per traçar totes les dades del corredors al moment (temps, classificació, etc.) i així facilitar la seva consulta a Internet just finalitzada la prova. Els corredors no estan obligats a retornar aquest xip a l’arribada, però l’organització aconsella que es faci per tal de reciclar-lo i entregar-lo als voluntaris de l’AECC Girona. Aquest gest ecològic suposarà a més un donatiu solidari addicional. 

Les curses estrella dels 10 i 5 km inclouen també la variant de la cursa d’empresa. També es conserven les categories de participació per grups o escoles. En acabar, la plaça Josep Pla acollirà l’entrega de premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol. Els premis de la resta de proves es lliuraran al carrer Nou. Hi participaran com cada any les autoritats de la ciutat, patrocinadors i organitzacions esportives implicades en l’esdeveniment. Així mateix hi haurà activitats de cloenda per amenitzar el la festa.

Inscripcions

Les inscripcions, en qualsevol de les modalitats de participació ja són obertes en format online (www.gironacentre.org i www.cursacarrernou.cat) i es tancaran el 20 d’octubre a les 20.00 hores. Les inscripcions presencials a les curses de 10 i 5 km i la milla es podran fer a l’estand de l’organització, que estarà ubicat al carrer Nou des del dilluns 16 d’octubre fins el dijous 19, de 17.00 a 20.00 hores, i divendres 20, i dissabte 21 d’octubre de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu d’inscripció de la prova de 10 km és de 13 euros, d’11 euros el de la cursa de 5 km i de 8 euros el de la milla. Les inscripcions a les curses infantils es podran fer a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona a partir del 2 d’octubre.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La Cursa Popular del Carrer Nou neix l’any 1979 de la iniciativa dels comerciants del carrer que volien dinamitzar el carrer. L’èxit de la prova, preludi de les fires i festes de la ciutat, l’hem d’anar a buscar en el seu esperit popular, intacte des del seu naixement, i així ho manifesta encara avui el seu reglament d’origen: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per a caminants, atletes i marxadors”. La prova, a punt de complir 40 anys, arriba enguany tècnicament ben organitzada i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines. A cada família gironina segur que trobarem algun membre que hi ha participat. Girona Centre Eix Comercial manté el compromís de continuar la prova, “que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou”.

Peu de foto
Representants de Girona Centre i Fotoinstant amb els representants de l’AECC Girona i Rotary Club després de la signatura de l’acord.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial - Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

La Cursa Popular del Carrer Nou serà aquest any solidària amb l’AECC i el Rotary Club de Girona
FacebookTwitterLinkedin