Article

La Cursa Popular del Carrer Nou recupera la Milla que s’obre a totes les edats

02 / 09 / 2015

L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial ha presentat la imatge de la 37ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, que aquest any se celebrarà el diumenge 18 d’octubre amb dues proves solidàries a favor de Càritas Diocesana i la Fundació SER.GI.

Com a gran novetat, la cursa popular gironina per excel•lència recupera la Milla (1.609 metres) que s’obre a totes les edats amb quatre sortides, segons categoria. La inscripció a la Milla, prova que es donarà d’alta al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme, té un cost de 8 euros, dels quals una part es destinarà a la Fundació SER.GI, organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social. Es preveu que la Milla compti amb atletes de renom internacional.

Així mateix, l’edició d’enguany manté la caminada solidària que es va estrenar l’any passat a favor de Càritas Diocesana de Girona amb un recorregut d’1,6 km. i que aquest any s’amplia a gairebé 5 km, amb un circuit més atractiu que recorrerà el camí de fora de la muralla de la ciutat.

A títol tècnic, una altra novetat important és la incorporació del xip d’un sol ús que els corredors ja no hauran de retornar a la seva arribada. Els organitzadors també estan treballant en nous premis i activitats que es realitzaran per amenitzar la festa de l’esdeveniment esportiu a la seva cloenda durant l’acte de lliurament de trofeus participat per les autoritats de la ciutat, patrocinadors i organitzacions esportives implicades.

La 37ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou manté els recorreguts de les curses estrella amb dret a classificació dels 10 i 5 km, que inclouen també la variant de la cursa d’empresa. En el cas de les curses infantils, proves de caràcter no competitiu, es preveu l’ampliació a dues sortides diferenciades per gènere en funció del nombre d’inscrits. També es conserven les categories de participació per grups o escoles.

Tant l’associació de comerciants, promotora de la cursa, com els organitzadors tècnics, i les entitats col•laboradores, entre les quals figuren el GEiEG i el Club Atlètic Palamós, confien assolir novament l’èxit de participació i una bona recaptació amb fi solidari per als projectes sense ànim de lucre de Càritas Diocesana de Girona i la Fundació SER.GI. Els representants d’ambdues entitats han acompanyat a Girona Centre i Fotoinstant en la fotografia oficial de presentació de la imatge de l’edició 2015 de la cursa, realitzada al carrer Nou.

Les inscripcions online ja són obertes

Les inscripcions, en qualsevol de les modalitats de participació, ja són obertes en format online. S'hi accedeix a través del bànner d'aquest web. Les inscripcions presencials a les curses de 10 i 5 km i la Milla es podran fer a l’estand de l’organització, que estarà ubicat al carrer Nou des del dilluns 12 d’octubre fins el dijous 15, de 17.00 a 20.00 hores, i divendres 16 i dissabte 17 d’octubre de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu d’inscripció de la prova de 10 km és de 13 euros, i 11 euros el de la cursa de 5 km (inclòs el xip).

La inscripció a la caminada popular es podrà realitzar presencialment els mateixos dies i a les mateixes hores a les carpes de Càritas Diocesana de Girona que estaran ubicades també al carrer Nou com a punt informatiu i com a part de la campanya 2015. Per la seva banda, el GEiEG facilitarà la inscripció al soci a les tres instal•lacions de l’entitat esportiva, amb preus especials per als socis i membres de la secció d’atletisme.

La inscripció a les curses infantils és de 5 euros i es pot fer a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona.

Accent solidari

Segons ha informat Càritas Diocesana de Girona, els diners recollits es destinaran als diferents programes que l’entitat té en funcionament per pal•liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu. Per la seva banda, la Fundació SER.GI ha explicat que destinarà els diners al projecte de Masoveria Urbana, que consisteix en l’abaratiment del cost del lloguer per part dels seus propietaris a canvi de millores en l’habitatge que porten a terme els llogaters, amb la supervisió de la Fundació.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la més antiga i popular de les comarques gironines

La continuïtat de la cursa del carrer Nou ha estat una de les claus del seu èxit, amb un rècord de participació de més 2.800 corredors l’any 2011 entre els participants de totes les categories. Ja en la primera edició, l’any 1979, va comptar amb una participació de més de 1.500 inscrits. L’any passat va registrar 2.300 inscrits.

La iniciativa d’organitzar una cursa popular va partir d’un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. L’empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. En el moment en què Girona Centre Eix Comercial va integrar sota la seva gestió la dinamització de tots els carrers comercials de l’Eix Comercial, va assumir l’organització de la Cursa del Carrer amb la mateixa filosofia amb què havia nascut: la popularitat. Així ho manifesta el seu reglament: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Peu de foto: Presentació de la imatge oficial de la XXXVII Cursa Popular del Carrer Nou. D’esquerra a dreta, el president de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera; el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer; el director de SER.GI, Lluís Puigdemont; i el gerent de Fotoinstant, Olivier Domanico.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial - Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

La Cursa Popular del Carrer Nou recupera la Milla que s’obre a totes les edats
FacebookTwitterLinkedin