Article

La Cursa Popular del Carrer Nou omple la ciutat de samarretes verdes a favor de Catalunya Contra el Càncer-Girona i del Rotary Club

22 / 10 / 2017

Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha donat el tret de sortida a les diferents proves de la llegendària Cursa Popular del Carrer Nou, que arriba enguany a la seva 39ena edició, vestida de verd, a favor de Catalunya Contra el Càncer-Girona i el Rotary Club. 

Jonathan Romeo (CA Lloret-La Selva) i Montse Mas (FC Barcelona), guanyadors de la prova estrella dels 10 km

Jonathan Romeo (CA Lloret-La Selva), amb un temps de 31:07, i Montse Mas (FC Barcelona), amb un temps de 36:27, han estat els guanyadors de la cursa dels 10 Km. Anas Mahboub (AA Palamós) i Àngel Mullera (CA Lloret-La Selva), amb un temps de 31:37 i 32:08, han estat el segon i el tercer classificat masculí de la cursa estrella. Bárbara Ramon (AA Catalunya), amb un temps de 37:10, i Judit Pujol (GEiEG), amb un temps de 39:23, han ocupat el segon i tercer lloc de la prova en categoria femenina. Pel que fa a la cursa dels 5 km, Valere Hustin (Bèlgica) amb un temps de 16:38, i Irene Batlle (GEiEG), amb un temps de 19:57, han fet el primer lloc en el pòdium per a aquesta distància. Ocupen el segon i tercer lloc en categories masculina i femenina: Arnau Turon (CA Olot Terra de Volcans), amb 17:02, Àlex Marfil, amb 17:23, Gemma Gregoris, amb un temps de 21:39, i Cheynna Treto, amb 21:55.

La milla urbana

El pòdium de la milla urbana (distància 1.609 metres) categoria femenina (a partir d’11 anys) ha estat en modalitat absoluta per a Georgina Valdés (La Sansi), amb un temps de 06:48. El primer premi en categoria femenina infantil ha estat per a Gemma Frigola (GEiEG) amb un temps de 05:49, seguida de Jana Tardio i Laia Fita (AA Palamós), amb un temps de 06:10 i 06:18 respectivament. En la milla femenina, modalitat veteranes, han quedat classificades Olga Planas, amb un temps de 07:09, Sílvia Serramitjana, amb 11:03, i Emma Benedito, amb un temps d’11:07. El primer lloc de la categoria junior ha anat per a Eva Matas (GEiEG), que ha fet un temps de 07:19. Per la seva banda, els premis de la milla urbana en veterans masculins (a partir de 36 anys) categoria A (fins a 49 anys) han estat per Albert Cebollero (Playas de Castellón) amb un temps de 05:10; en categoria B (fins a 59 anys) per a Joaquim Parejo (CA Mollet), amb 06:01, Madeira Helder (Casa Portuguesa), amb 06:09, i Alfons Prats, amb un temps de 06:12; en categoria C (fins a 69 anys), s’han classificat Isidre Moragas, amb un temps de 06:40, i Pere Albertí (Atletisme Girona), amb un temps de 06:53. El premi de la milla urbana de veterans masculins de més de 70 anys ha estat per a Josep Torres (CNB), que ha fet un temps de 08:28. Els trofeus d’aquesta prova solidària en modalitat masculina absoluta (entre 11 i 35 anys) se’ls han endut: Carles Cort (JAB Berga), amb un temps de 04:48, Pau Batlle, amb 05:04, i Eloi Pinyol (Club Atlètic Vic), amb un temps de 05:42; en categoria infantil s'han classificat Jofre Roca, amb un temps de 05:28, Biel Ferreyra (AA Palamós), amb un temps de 05:59, i Biel Puyol, que ha fet un temps de 06:02 minuts. Finalment, els tres primers classificats de la milla masculina absoluta junior han estat: Elvin Josue Carceles, amb un temps de 04:47, Achraf El Marji i Marc Tremosa, corredors del GEiEG, amb un temps de 04:52 i 04.59 respectivament.

Josep Maria Repullo (Club Triatlon Castellfollit-Parra), nascut al 1940, s’ha endut novament el trofeu honorífic Antoni Juliol al corredor de més edat en categoria masculina, amb un temps de 1:04:42. La categoria femenina d’aquest trofeu ha quedat deserta. Rebullo, actualment el participant de més edat de la Cursa Popular del Carrer Nou, ha rebut el premi del gendre de l’Antoni Juliol, Josep Maria Masferrer.

Els guardons especials a la cursa d’empresa en la prova dels 10 km s’han atorgat a PGA Catalunya, categoria mixta, i Clos Assessors, en categoria masculina. La categoria femenina ha quedat deserta.

Nou trofeu 2017

L'organització ha estrenat un nou trofeu aquest any que premia els clubs amb tres atletes classificats, tant en categoria femenina com masculina. Aquest premi ha estat per a La Sansi com a primer equip masculí, i per al GEiEG, en modalitat femenina. En relació amb els guardons especials que premien la participació de centres docents o entitats esportives, aquest any han estat per a les escoles Alzines i Bell Lloch i el club esportiu GEiEG. El premi especial a la participació està dotat de xecs de regal per valor de 100 euros, gentilesa de Girona Centre Eix Comercial. També han estat obsequiats amb xecs regals els primers classificats de les diferents categories i proves. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial. En el seu conjunt s’han repartit prop de mil euros.

El lliurament de premis s’ha celebrat al carrer Nou i a la plaça Josep Pla, on ha tingut lloc una matinal d’activitats entre les quals ha sobresortit com en anys anteriors l’exhibició de Zumba, organitzada pel GEiEG. També han destacat els serveis al corredor, com ara la sessió de massatge a càrrec de l’escola universitària EUSES, l’estand de tes Alma o el de fruites Gonzalvo. Catalunya Contra el Càncer de Girona, que hi ha aportat voluntaris, ha recollit els xips dels corredors amb l’objectiu de reciclar-los, un gest  ecològic per part dels participants que ha suposat a més un donatiu solidari addicional. Per la seva banda, a les 12 del matí, el Rotary Club de Girona ha donat el tret de sortida a la caminada solidària, organitzada en el marc de l’esdeveniment, amb una participació d’unes 50 persones.

Els representants de Girona Centre Eix Comercial, Fotoinstant (direcció tècnica) i les entitats col·laborades han expressat la seva satisfacció per l’alt índex de participació que ha mantingut la cursa, més de 2.000 participants, i la bona organització. Quim Gubau, membre de la Junta de l’associació comerciants, ha insistit en valor solidari de l’esdeveniment i ha agraït la tasca social de les dues entitats beneficiàries. L’organització també ha posat l’accent en la implicació institucional de la ciutat i ha agraït el suport de les empreses patrocinadores i col·laboradores. “Sense el suport econòmic de les marques i dels serveis d’empreses que hi participen desinteressadament, la cursa no seria possible”, ha dit el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. Noguer ha tingut una menció especial d’agraïment per als voluntaris i ha clos la seva intervenció destacant els 40 anys que la cursa complirà l’any vinent.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 39è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert, que en pau descansi, va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la.

Cliqueu aquí per consultar resultats de les proves competitives

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial
Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com -

La Cursa Popular del Carrer Nou omple la ciutat de samarretes verdes a favor de Catalunya Contra el Càncer-Girona i del Rotary Club
FacebookTwitterLinkedin
La Cursa Popular del Carrer Nou omple la ciutat de samarretes verdes a favor de Catalunya Contra el Càncer-Girona i del Rotary Club
La Cursa Popular del Carrer Nou omple la ciutat de samarretes verdes a favor de Catalunya Contra el Càncer-Girona i del Rotary Club