Article

La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir Girona

21 / 10 / 2018

La mítica prova popular impulsada pels comerciants de la ciutat ha celebrat avui els 40 anys del seu naixement

La Cursa Popular del Carrer Nou ha fet bullir la ciutat de Girona aquest matí en l’edició commemorativa dels 40 anys del seu naixement. Nan Oliveras FC (TGBINN), amb un temps de 31:07, i Jenny Spink (AA Palamós), amb un temps de 35:00, han estat els guanyadors absoluts de la prova estrella dels 10 km. El pòdium de la cursa dels 5 km ha estat per Rodrigo Torres (16:46) i Sara Loerh (19:13), ambdós del Club Rockets AE. Josep Maria Repullo, nascut al 1940, s’ha endut novament el trofeu honorífic Antoni Juliol al corredor de més edat, en categoria masculina, i Soledad Martínez, en categoria femenina. Els premis a les empreses han estat per Escubedo, PR-Bones Estones i Trety Girls. Per la seva banda, les escoles Bell Lloc, Les Alzines i Eiximenis han estat les guanyadores dels trofeus especials a la participació.

[embed]http://www.gironacentre.org/wp-content/uploads/2018/10/C2E22AE4-B5D5-43B3-93CA-9F89E50FC779.mp4[/embed]

La milla urbana solidària, en benefici del Rotary Club de Girona

La Cursa del Carrer Nou ha repetit aquest any la seva solidaritat amb el Rotary Club Girona, a través de la recaptació de les inscripcions a les diferents modalitats de la milla urbana.

El pòdium de la milla urbana (distància 1.609 metres a partir d’11 anys), en la seva categoria femenina ha estat per Ainhoa Fito (06:09), en modalitat infantil, Blanca Batlle (06:23. AA Palamós) en categoria junior, i Bengonya Nevot (06:49) i Guida Pons (07:33) en les modalitats veteranes A i absoluta, respectivament. Per la seva banda, els premis de la milla urbana en la categoria veterans masculins han estat per Albert Cebollero (05:17. Playas de Castellón) en modalitat veterans A, Xavi Sánchez (05:51.Tenerife1984) en veterans B, i Giorgio Pili (06:10. Esport Parra TR Running) en la classificació de veterans C. Els trofeus de la prova solidària en modalitat masculina se’ls han endut Santi Castrofe (04:55. AA Palamós), en categoria absoluta, Alhaf El Marsi (04:56), en categoria junior, i Lluc Casal (05:39), en infantil.

Pòdiums dels 10 i 5 km

Anas Mahboub (31:13. AA Palamós) i Montse Mas (36:59. FC Barcelona), han obtingut la segona classificació dels 10 km, seguits de Radouane Nou (31:26. La Sansi) i Anna Rovira (38:53. Trirelay). Pel que fa a la cursa dels 5 km, Abderrahm Ougra (16:56. GEiEG) i Irene Batlle (19:25.GEiEG), han quedat segons en el pòdium per a aquesta distància, seguits  de Johannes Stahr (16:58. Lifeparkmax EV) i Laura Prieto (20:07. Lloret La Selva). 

Disposeu de totes les classificacions en aquest enllaç.

El tret de sortida oficial

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada pel regidor d’Educació i Esports, Josep Pujols, i representants de Girona Centre Eix Comercial, promotors de la mítica cursa, han donat el tret de sortida a les diferents proves que han començat a les 9 del matí, amb les primeres curses infantils. També han estat els responsables de lliurar els diferents trofeus, juntament amb els patrocinadors que s’hi ha volgut sumar a la festa. Destaca en aquest sentit la participació de la neta de l’Antoni Juliol, Cristina Juliol, i del guanyador absolut de la primera cursa de l’any 1979, Manuel Fernández Iruela.

 

Fotos: a dalt, pòdiums femení i masculí absoluts de la cursa dels 10 km. A baix, trofeu especial Antoni Juliol, als corredors de més edat. Durant els propers dies podreu veure totes les fotos a: cursacarrernou.cat 

El lliurament de premis s’ha celebrat al carrer Nou i a la plaça Josep Pla, on ha tingut lloc una matinal d’activitats entre les quals han sobresortit els serveis als corredors com ara la sessió de massatge a càrrec de l’escola universitària EUSES, l’estand de tes Alma o el de fruites Gonzalvo, entre d’altres. Tant Catalunya Contra el Càncer de Girona com el Rotary Club Girona han col·laborat amb la cursa amb l’aportació de voluntaris i suport a l’organització.

El premi especial a la participació ha estat dotat de xecs de regal per valor de 100 euros, gentilesa de Girona Centre Eix Comercial. També han estat obsequiats amb xecs regals els primers classificats de les diferents categories i proves. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial. En el seu conjunt s’han repartit prop de mil euros. A l’igual que en la passada edició, l’organització de la cursa ha premiat el retorn dels xips dels corredors amb l’objectiu de reciclar-los, un gest ecològic per part dels participants a canvi d’uns mitjons de l’edició commemorativa dels 40 anys.

Els representants de Girona Centre Eix Comercial, Fotoinstant (direcció tècnica) i les entitats col·laborades han expressat la seva satisfacció per com ha anat la cursa, tant des del punt de vista de la seva participació, amb més de 2.100 participants, i la bona organització, sense cap incident. Quim Gubau, membre de la Junta de Girona Centre Eix Comercial implicat en l’organització de l’esdeveniment des de fa molts anys, ha destacat l’increment progressiu de la participació en les curses infantils. Per la seva banda, el president de l’entitat, Josep Maria Noguer, ha posat de relleu la implicació institucional i ha expressat el seu agraïment als patrocinadors i marques col·laboradores, fent una especial menció als voluntaris i a l’any commemoratiu de la prova.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La cursa popular del carrer Nou de Girona que avui s’ha tornat a celebrar és sens dubte la més popular de les comarques gironines en la seva categoria, i segurament la cursa que ha perdurat en el temps gràcies als seus valors: la popularitat, la participació, l’esportivitat, el civisme i la solidaritat. La cursa gironina per excel·lència és realment singular en els seus orígens, que no voldríem perdre ni oblidar.

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa ha arribat enguany al seu 40è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. La seva empremta va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la. Els comerciants, representats per Girona Centre Eix Comercial, diuen “seguirem endavant amb el compromís de continuar amb la nostra cursa”, aquesta cursa, que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou.

Quan hom retorna als inicis de la cursa no pot deixar de nomenar personatges com l’Antoni Juliol, Jordi Vidal o Josep Mª Masferrer (gendre de l’Antoni Juliol), tots ells membres del GEiEG, organització que ha col·laborat des del primer any amb la prova.

L’Antoni Juliol, un enamorat de l’atletisme també va participar en la gènesi de la Cursa Popular del Carrer Nou, i el seu esforç entusiasta per tirar la prova endavant s’actualitza cada any amb l’entrega d’un trofeu en memòria seva al primer classificat de més de 65 anys.

L’any 79, Jordi Vidal, president de la Secció d’Atletisme del GEiEG, i Antoni Juliol, secretari de la mateixa secció, van ser els que idearen el recorregut, entre altres aspectes. Juliol manifestava el seu entusiasme en un escrit que va publicar en el díptic de la primera cursa. Aquest n’és un fragment:

“L’esport està d’enhorabona. La iniciativa de l’associació Centre Comercial Carrer Nou de programar per les Fires una cursa popular per recinte de Girona, significarà un esdeveniment esportiu de sana alegria i la possibilitat de contemplar que l’esport por ésser practicat per tothom sense distinció de sexes i en el que no compta l’edat. Quan els responsables del Centre Comercial Carrer Nou ens varen demanar si volíem tenir cura de l’organització, ens posàrem seguidament a treballar i planejàrem un esborrany del recorregut i demés detalls necessaris per portar a bon terme la cursa”.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial
Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com -

La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir Girona
FacebookTwitterLinkedin
La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir Girona
La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir Girona
La Cursa Popular del Carrer Nou fa bullir Girona