Article

La cursa popular del carrer Nou de Girona ultima els preparatius

01 / 10 / 2021

El diumenge 17 d’octubre se celebrarà la Cursa Popular del Carrer Nou de Girona, impulsada i organitzada pel comerç de la ciutat des del 1979. Aquest migdia, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, l’Ajuntament de Girona, patrocinadors, entitats i clubs esportius gironins que col·laboren amb la prova, han fet la presentació tradicional de la samarreta dissenyada per a l’edició, al carrer Nou. En un marc de bona sintonia i amb bones previsions de participació, s’han sumat a la presentació els representants de l’associació de comerciants, encapçalada pel seu president, Josep Maria Noguer, i el vocal Quim Gubau; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde Joaquim Ayats; el regidor d’Esports, Àdam Bertran; la propietària d’Intersport Akilia, Asun Arpa; el gerent de Montepio Girona, Albert Font, i membres del seu equip; la presidenta de l’Atletisme Girona, Martí Valverde; el president del Triatló Girona Costa Brava, David Presas; el president del Rotary Club de Girona, Albert Suñer, i membres de la seva organització —entitat beneficiària de la cursa— i el gerent de Fotoinstant, Oliver Domanico, director tècnic de la cursa.

La 42a edició de la cursa popular gironina comptarà amb totes proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys (d’uns 500 metres) i de 8 a 10 anys (d’uns 1.200 metres). Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles.

Les inscripcions per Internet estan obertes i a partir del proper 11 d’octubre es podran fer les inscripcions presencials per a les proves dels 5 i 10 km i la cursa d’empreses, a l’estand de l’organització del carrer Nou (del dia 11 al 14 d’octubre, 17.00 a 20.00 hores; i els dies 15 i 16 d’octubre, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 hores). Les inscripcions a les curses infantils i les milles urbanes també es poden fer presencialment a la botiga Interesport Akilia (carrer Figuerola 48), a partir del proper dilluns 4 d'octubre.

La cursa del comerç: tradició gironina i essència popular

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. La cursa arriba enguany al seu 42è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines. El seu reglament diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”. Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. I el fet que la cursa neixi i mori en un dels carrers més emblemàtics de Girona han contribuït a conservar-la.

Peu de foto i descàrrega. Autor: Girona Centre Eix Comercial
Organitzadors, institucions, patrocinadors, entitats i clubs esportius gironins han presentat aquest migdia la samarreta de l’edició 2021.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – 678580347 info@pluralcomunicacio.com

La cursa popular del carrer Nou de Girona ultima els preparatius
FacebookTwitterLinkedin