Article

La campanya solidària del comerç i l’hostaleria recull 4.500 euros per a tres entitats socials gironines

03 / 04 / 2017

El director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Girona, Josep Maria Gonzàlez; el president de l’Agrupació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, i el president de l’Associació Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, han lliurat avui 4.500 euros a tres entitats socials del territori. Aquests diners s’han recollit gràcies a la campanya solidària del Nadal, que consisteix en destinar 1 euro per cada compra feta amb les targetes CaixaBank als establiments adherits a les associacions de comerç i hostaleria durant aquesta temporada comercial. Aquest any, els projectes socials beneficiaris seleccionats han estat: Traçant camins, Llar Oxalis i l’Associació Somnis. L’objectiu de la iniciativa, que es duu terme per sisè any consecutiu, és aprofitar les setmanes de més consum per fer possible un retorn social a les persones en risc d’exclusió de la ciutat del territori gironí.

Destí de les donacions

Traçant camins, representada avui per la seva presidenta, Teresa Castanys, és una associació jove sense afany de lucre que neix amb la voluntat de donar suport al col·lectiu de persones sense llar del Centre d’Acolliment La Sopa, amb activitats encaminades a reforçar la capacitació personal i social d’aquestes persones que es troben en risc d’exclusió social. Destinaran els diners a aquestes activitats. Per la seva banda, la Llar Oxalis, també aportarà la donació a la millora de les actuacions que fan en l’ajuda a les persones amb discapacitat física, persones d’edat avançada i a qualsevol col·lectiu que es consideri en risc d’exclusió social. La seva directora Sílvia Fàbrega aclareix que “donem suport a les persones que per diferents causes no poden romandre en el seu entorn familiar”. Per part d’Associació Sommis, associació dedicada al suport i l’atenció a infants i joves en situació de fragilitat social, ha recollit la donació la seva presidenta Alba Llatjós. Somnis distribuirà els diners entre les diferents campanyes que duen a terme al llarg de l’any.

Obra Social “la Caixa”, compromís amb el territori

La lluita contra la pobresa i l’exclusió social és un dels objectius prioritaris de l’Obra Social “la Caixa”. L’entitat manté des del 2006 un pressupost de 500 milions d’euros, xifra que la consolida com la primera fundació privada a l’Europa continental i la tercera a nivell mundial.

Prop del 70% d’aquest pressupost es destina a actuacions de caràcter social. Entre els principals programes d’aquest àmbit destaca el Caixa Proinfancia, de lluita contra la pobresa infantil; el Programa Incorpora, d’integració laboral de persones en risc d’exclusió; el Programa de Gent Gran, per promoure un envelliment actiu i saludable; el Programa d’Habitatge Social, per garantir l’accés a un habitatge o els microcrèdits, per facilitar finançament a microempreses, autònoms i famílies excloses del sistema creditici tradicional.

L’Obra Social “la Caixa” dedica també la seva atenció a la salut i la investigació, oferint acompanyament integral a les persones al final de la seva vida i donant suport als investigadors per eradicar malalties com la sida, el càncer o les malalties cardiovasculars.

La difusió de la cultura i la ciència –a través dels Caixaforums i Cosmocaixa- i la protecció del medi ambient –amb el programa de Recuperació d’Espais Naturals en conveni amb les diputacions catalanes- són altres àmbits destacats d’actuació de l’Obra Social.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb:

Gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial

Tel. 972 222370 – 678580347 info@pluralcomunicacio.com

 

La campanya solidària del comerç i l’hostaleria recull 4.500 euros per a tres entitats socials gironines
FacebookTwitterLinkedin