Article

Girona, premi AGECU 2016/2017 a l’oferta comercial singular

26 / 07 / 2017

La ciutat de Girona ha rebut el premi AGECU 2016/2017 al Comerç Urbà, un reconeixement atorgat per l’Associació Espanyola per a la Gerència dels Centres Urbans (AGECU) “pel manteniment d’una oferta comercial singular, diferenciada i atractiva que genera una identitat pròpia a l’entorn urbà”. El guardó ha estat lliurat a l’agrupació Girona Centre Eix Comercial per ser l’entitat que representa de forma majoritària el comerç de proximitat de la ciutat. El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, s’ha mostrat molt satisfet de rebre el guardó en representació del comerç gironí i ha assegurat que “cal seguir treballant per mantenir el comerç de proximitat i singular que té Girona perquè això significa protegir una de les fonts de riquesa locals més importants de la ciutat. “El valor de la xarxa comercial urbana la podem quantificar, entre d'altres, en termes d'ocupació, servei al ciutadà, atractiu turístic o en seguretat”, ha destacat el president. “El comerç urbà té un paper fonament en la configuració de la ciutat” ha afegit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, amb qui Girona Centre ha volgut compartir el reconeixement com a representant de la ciutat.

Girona Centre, que l’any vinent farà 20 anys que es va constituir, aglutina més de 200 establiments ubicats al centre i la zona de l’eixample de la ciutat. En el seu conjunt hi treballen aproximadament unes 700 persones, amb una mitjana de 4 treballadors per comerç. Un 70% són negocis singulars, corresponent la resta a franquícies o marques. Prop del 30% són negocis amb més de trenta anys d'antiguitat (sis dels quals es remunten a més de 100 anys d'història), un 20% fa més de 20 anys que ha obert i un 20%, entre 20 i 10 anys.

Els Premis AGECU es lliuren cada dos anys i distingeixen iniciatives nacionals i internacionals que contribueixen a la recuperació, dinamització, posada en valor o promoció de les àrees comercials urbanes. En l’àmbit internacional ha estat premiat el BID Neuer Wall d’Hamburg, i en l'àmbit nacional han estat guardonats l'Ajuntament de Pontevedra, per la seva intervenció en l'espai urbà; l'Institut del Paisatge Urbà de Barcelona, pel seu programa de suport al comerç urbà, i el Mercat de Tapisseria de València com a projecte innovador. També s’han distingit l'activitat de l'Escola Superior de Comerç i Distribució ESCODI, pel seu paper en la professionalització del comerç, la distribució i el comerç minorista; l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), pels programes per potenciar els centres comercials urbans i el llibre "100 mercats bascos amb els que aprendre", entre d’altres.

Fotos
Foto destacada: La Junta de Govern de Girona Centre Eix Comercial comparteix el premi amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, en representació de la ciutat.

Foto guardó: El símbol del guardó és un “socarrat", rajola d'una sola cocció i sense envernissar. De totes les peces destinades a la construcció, aquestes són les que més fama tenen a València, seu d’AGECU. La manufactura d'aquestes peces es generalitza a Paterna durant el segle XV. Es tracta d'una ceràmica decorativa d'estil gòtic, utilitzada especialment en l'ornamentació de cases nobles i palaus.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació – Gabinet de Comunicació i Premsa de Girona Centre Eix Comercial_ info@pluralcomunicacio.com – Tel. 972 22 23 70 - 678580347

Girona, premi AGECU 2016/2017 a l’oferta comercial singular
FacebookTwitterLinkedin
Girona, premi AGECU 2016/2017 a l’oferta comercial singular