Article

Girona Centre Eix Comercial fa campanya amb Airbnb per promoure el comerç de la ciutat

18 / 10 / 2021

Girona Centre Eix Comercial ha establert un acord de col·laboració amb Airbnb per promoure el comerç local de la ciutat en la campanya que l’empresa d’allotjaments ha impulsat per recuperar el turisme urbà a les ciutats de grandària mitjana. En aquesta campanya, Airbnb convida a redescobrir Girona i tres ciutats més d’Espanya (Bilbao, València i Sevilla), a través de la seva plataforma i de la mirada dels seus amfitrions, amb recomanacions dels negocis locals. A partir d’avui, els clients tenen l'oportunitat de sol·licitar un cupó en www.airbnb.com/d/primeranoche. Cada cupó cobrirà 100 euros de descompte per a una estada, que equival al cost mitjà d'una "primera nit" d'una estada de diverses nits, i així comptar amb més pressupost per gastar en botigues i restaurants locals. En concret, l’espai de la campanya dedicat a Girona apunta directament al comerç local amb enllaç a la pàgina web de l’agrupació Girona Centre Eix Comercial i descriu Girona com a una ciutat “Plena d'història, sabors, monuments i establiments únics i diferents que vesteixen els seus carrers, Girona és una ciutat apta per a qualsevol època de l'any. Amb tot el que s'espera d'una capital però amb l'encant local d'un emplaçament mil·lenari. Aquesta màgica ciutat catalana t'enamorarà”. S’hi sumen els testimonis dels amfitrions, fotografies destacades i les recomanacions d’experiències per gaudir de la ciutat

Segons dades facilitades per Airbnb, les ciutats de grandària mitjana d'Espanya comencen a registrar un augment de visitants al ritme de recuperació de la pandèmia. Aquestes localitats, que combinen els beneficis de l'oferta d'una ciutat (cultura, gastronomia, entreteniment, història, etc.) amb un ritme de vida més pausat, estan liderant la reconnexió dels viatgers amb les destinacions urbanes.

Viatges en família i teletreball, les claus de l'èxit

A mesura que s'han relaxat les restriccions sanitàries, les reunions de famílies o amics s'han convertit en prioritàries en les preferències dels viatgers; així mateix, la línia que separa el turisme, el treball i el dia a dia segueix fent-se cada vegada més prima. Segons la informació recollida per Airbnb, entre gener i agost de 2021, els viatges familiars a destins com Girona van representar gairebé el 13% del total dels viatges, un percentatge similar al del 2019. A Girona els viatges familiars van representar durant aquest període el 18% del total de viatges.

Les dades també apunten a que els viatges de negocis més llargs que combinen treball i plaer són cada vegada més comuns i augmenta l'interès per estades més llargues a destinacions urbanes. Les recerques d'estades de llarga durada (més de 28 nits) a la plataforma de l’empresa, entre gener i agost d'aquest any, a ciutats de grandària mitjana, gairebé es van duplicar en comparació al mateix període de 2019. En concret, la recerca d’estades a Girona es va multiplicar per 2,3 entre gener i agost de 2021 en comparació amb aquests vuits mesos de 2019. Es va donar una situació similar a Sòria, Sant Sebastià, Bilbao, Àvila, Osca, Càceres, Palència, Màlaga i Palma.

Girona Centre Eix Comercial valora l’acord de col·laboració de manera molt positiva pel que representa promocionar de manera tan directa el comerç local i la ciutat en una plataforma que rep més milers de visites diàries. “Ens interessa i molt incrementar la visites a la ciutat i encara més si aquestes són de llarga durada perquè això reverteix directament en benefici del comerç”. La col·laboració també se sosté sobre el fet que en un alt percentatge, les amfitriones de les ciutats són dones i aquestes són les grans prescriptores del comerç local.

 

Girona Centre Eix Comercial fa campanya amb Airbnb per promoure el comerç de la ciutat
FacebookTwitterLinkedin