Artículo

La botiga al carrer Compra & Somia es trasllada al dissabte 1 d'octubre

22 / 09 / 2022

Amb motiu de la previsió de fortes pluges aquest cap de setmana, Girona Centre Eix Comercial trasllada la botiga al carrer Compra & Somia al dissabte 1 d'octubre. La fira, convocada per aquest dissabte 24 de setembre, s'ha anul·lat. "Les previsions del temps són molt dolentes i els botiguers han decidit no arriscar la jornada", ha explicat la gerent de l'entitat, Mònica Bartrina.

La botiga al carrer més gran de la ciutat es durà doncs a terme el dissabte 1 d'octubre, en què una gran varietat de comerços de proximitat de Girona sortiran al carrer al llarg de tot l'eix comercial de Girona. L’acció, que ara farà 10 anys que es va batejar amb el nom “Compra i Somia”, és una de les activitats més apreciades pels associats de Girona Centre Eix Comercial, l’agrupació de comerç que aglutina la major part dels establiments que configuren el sector del petit comerç de l’Eixample fins al Barri Vell. Els botiguers exposaran els seus articles als principals carrers comercials (Migdia, Pare Claret, Santa Clara, Hortes, Nou, Rambla, i avinguda Jaume I) i duran a terme activitats per promocionar el negoci i les parades entre el públic. El sector espera que sigui una bona jornada amb què clourà la temporada.

La vicepresidenta de l'agrupació de comerciants, Mercè Ramírez de Cartagena, recorda que la jornada es presenta com un revulsiu en l’actual context econòmic i de despesa familiar pel curs escolar. La representant de l’entitat apunta als bons preus i a la varietat de comerços i oferta de gènere com a factors principals de l’atractiu que genera la diada entre els fidels a la cita.

Compra i Somia: una acció valorada pel comerç

La fira Compra & Somia va ser premiada a l‘any 2015 en el marc dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial de la Generalitat de Catalunya amb la categoria Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial. Aquesta categoria reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori. La primera edició, que es va dur a terme a l’any 2013 per potenciar el comerç urbà de tota la zona, es va presentar com la botiga al carrer més gran de la ciutat, i des d’aleshores s’ha organitzat interrompudament amb un èxit sostingut de participació comercial i d’afluència de públic, de la ciutat i dels pobles de rodalies.

La botiga al carrer Compra & Somia es trasllada al dissabte 1 d'octubre
FacebookTwitterLinkedin