Artículo

El petit comerç amb el Gran Recapte 2021. Avui, tret de sortida!

19 / 11 / 2021

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya arriba a la seva 13ª edició amb una novetat, la incorporació del petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments. Avui, el Banc dels Aliments de les comarques gironines, acompanyat per l'ajuntament de Girona i Girona Centre Eix Comercial, ha presentat la campanya, que anirà des d'avui i fins el 27 de novembre.

Durant l'acte de presentació, la vicepresidenta de l'agrupació de comerciants, Mercè Ramírez de Cartagena, ha agraït la "gran" feina i gestió del Banc dels aliments. "Un treball tan ingent com malauradament necessari per ajudar a les persones més vulnerables. Sabem que la pandèmia no ha fet més que agreujar la situació de moltes famílies i incrementar la demanda", ha dit. En segon lloc, també ha expressat l'agraïment al Banc dels Aliments per haver pensat en el petit comerç de l’alimentació com a punt de recaptació. "El comerç de proximitat fa una funció social des de molts punts de vista i la solidaritat amb qui més ho necessita n’és una part. Aquí sempre ens hi trobareu, amb el Banc dels aliments i amb d’altres iniciatives, a través de la nostra implicació en accions de diferents entitats sense ànim i del tercer sector de la ciutat", ha assegurat. Ramírez de Cartagena també ha posat en valor aquest pas "més enllà" que ha fet el Banc dels Aliments amb l’APP, que ha permès digitalitzar tot el procés de donació i de selecció producte per part de les persones beneficiàries.

El Gran Recapte, del 19 al 27 de novembre

En anteriors ocasions ja s’havien incorporat els mercats municipals i alguns petits comerços d’alimentació. La col·laboració es feia a través de l’adquisició d’uns vals de donació de 3€ que al final de la campanya, es bescanviaven per productes a les parades o botigues i els aliments s’entregaven a entitats socials properes.

Per aquesta edició de 2021, s’ha anat un pas més enllà i des dels Banc dels Aliments de Catalunya s’ha creat una APP que permet digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, desenvolupada amb l’assessorament de KPMG i la start up OARO permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks fer una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitats social de la mateixa localitat o barri, per tal que adquireixi els productes d’alimentació que més necessiti amb el saldo disponible a cada establiment.

Des del Banc dels Aliments s’espera donar un impuls a la campanya i també al teixit social i comercial dels barris. El comerç de proximitat ha estat fent costat al llarg de la pandèmia, tot i les vicissituds que han hagut de patir, fent costat i ajudant a les entitat socials i a les xarxes veïnals sorgides per a fer front a l’emergència social derivada de la COVID.

És per això que ara més que mai, el petit comerç ha de jugar un paper clau en el Gran Recapte.

 

 
El petit comerç amb el Gran Recapte 2021. Avui, tret de sortida!
FacebookTwitterLinkedin