Article

El petit comerç obre! Guia de bones pràctiques i protocol dirigida a l'activitat comercial en establiments físics

03 / 05 / 2020

Des de demà dilluns 4 de maig el petit comerç ja pot obrir i els clients hi podran anar prèvia cita. Truqueu-hi!

Amb l'objectiu de facilitar el procés de reobertura comercial,  el Consorci del Comerç presenta aquest protocol d'actuació amb recomanacions i bones practiques higiènico-sanitàries en els diferents àmbits de l’activitat comercial (processos, producte, treballadors/es i demés).  A més de recomanacions adreçades al comerç en general, la guia incorpora apartats dedicats a activitats concretes, centres comercials i mercat de marxants.

Descarrega't aquí la guia

FASE 0 DEL DESCONFINAMENT (del 4 al 10 de maig)

✅ Es podran obrir els comerços i serveis de menys de 400 m2 però l’atenció al públic s’haurà de fer a través de ☎️ cita prèvia i amb només un client per treballador dins de l’establiment i sense espai d’espera a l’interior.

👩‍🦳🧔🏻 Els clients només seran del municipi excepte qui vengui productes o serveis que no es troben en els municipis de residència d’aquests clients.

👉 Els comerciants hauran d’atendre des del taulell o des d’una pantalla protectora, i hauran d’utilitzar un equip de protecció individual (mascareta, guants, etc.) si no es pot garantir la distància interpersonal de 2 metres.

✋ S’eliminen les zones d’autoservei i un treballador haurà de donar el producte per evitar-ne la manipulació del client.

❎ No hi podran haver productes de prova (mostres, testers,...)

👚 Els emprovadors només podran entrar-hi una sola persona i després s’hauran de netejar i desinfectar així com també la peça de roba.

⏰ Els comerços hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a persones grans (recordeu que ha de coincidir amb les franges que poden sortir 🕙 de 10 a 12h i de 19 a 20h).

🧴 Els establiments hauran de posar dispensadors de gels hidroalcohòlics a l’entrada del local.

🧽 S’haurà de netejar l’establiment almenys 2 vegades al dia (migdia i vespre) sobretot les superfícies de contacte més freqüents (mostradors, portes, teclats, mampares, maquinària,...)

👨‍🍳 La restauració pot obrir al públic per permetre el lliurament de menjar per emportar, sempre respectant les mesures de seguretat i distanciament.

El petit comerç obre! Guia de bones pràctiques i protocol dirigida a l'activitat comercial en establiments físics
FacebookTwitterLinkedin