Article

El petit comerç obre amb ganes i confia recuperar les vendes perdudes

18 / 05 / 2020

Amb l’entrada a la fase I, el comerç associat a l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, uns dos cents establiments de proximitat, ha obert avui les portes després de dos mesos de tancament i amb ganes de recuperar la facturació. El comerç “està a l’expectativa”, diu la vicepresident de l’agrupació, Mercè Ramírez de Cartagena. Bona part dels comerços han fet alguna venda i, en general, confien en un increment progressiu al llarg de la setmana, segons han traslladat els socis a l’agrupació de comerç.

Les botigues han començat el primer dia d’obertura amb les mesures de seguretat implantades i sense incidències. “Fa dues setmanes que els comerciants tenen a punt els establiments per donar confiança i seguretat als clients”, afirma Ramírez de Cartagena. El període de cita prèvia “ha servit per estar preparats per al tret de sortida”, afegeix.

Cap a un nou horari comercial, prova pilot

Com a novetat i després d’aquest temps de confinament, un gruix important dels comerços associats a Girona Centre arrenca la fase I amb una nova proposta horària que amplia l’horari del migdia i avança el tancament de l’establiment a les 19.30 hores, amb una certa flexibilitat en funció de les necessitats de cada botiga. Aquest nou horari s’estrena com a prova pilot amb l’objectiu de contribuir així a una millor conciliació de la vida laboral amb la familiar.  

Bona acollida de la rectificació del Govern sobre les rebaixes

Després de l’anunci fet la setmana passada pel Ministre de Sanitat del Govern de l’Estat espanyol en relació amb la prohibició de fer rebaixes als establiments físics, el comerç de Girona Centre Eix Comercial ha acollit “molt bé” la rectificació de la decisió, en considerar que “no tenia sentit”. “Fa temps que no es produeix cap aglomeració durant la campanya de rebaixes, almenys en el comerç de proximitat”, assegura la vicepresidenta de l’agrupació. “Hagués comportat un greuge molt gran, sobretot per als establiments de moda, sabates i complements, atès l’estoc acumulat de producte d’una campanya encara per estrenar”, afegeix Ramírez de Cartagena.

El valor del comerç de proximitat

D’altra banda, Girona Centre Eix Comercial vol deixar palès en aquest primer dia d’obertura el valor “cabdal” del petit comerç i la restauració per a la ciutat. “Malauradament hem constatat com és Girona amb les botigues, els bars i els restaurants tancats i és per això que convidem a la ciutadania a prendre consciència sobre la importància de comprar en els establiments de proximitat”, destaca Ramírez de Cartagena. Així mateix, la representant de l’agrupació de comerciants posa de relleu la importància de complir amb les mesures generals de prevenció “per part de tothom si no volem tornar enrere”.

Descàrrega de fotografies. Autor Girona Centre Eix Comercial

El petit comerç obre i atén la primera clientela després de dos mesos tancat
Foto botiga de roba  i complements - Foto joieria i rellotgeria  - Foto sabateria

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: 
Gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial 
Tel. 972 222370 – 678580347 info@pluralcomunicacio.com

El petit comerç obre amb ganes i confia recuperar les vendes perdudes
FacebookTwitterLinkedin