Article

El gran gruix del petit comerç comença avui les rebaixes d’estiu

01 / 07 / 2022

Tot i que la campanya de rebaixes d’estiu donava el seu tret de sortida el 26 de juny, festiu d’obertura permès, el gran gruix del comerç de proximitat de Girona és avui quan comença les rebaixes, segons se n’extreu de la consulta realitzada per l’associació Girona Centre Eix Comercial als establiments associats. El sector arrenca la campanya amb descomptes d’entre 20 i 50% i n’espera incrementar les vendes en relació amb l’any 2021 amb percentatges ben diferents, d’entre el 3 i fins al 10%, segons respostes.

La vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, informa que les grans cadenes i franquícies van començar les rebaixes la setmana de Sant Joan, però que el comerç local s’ha esperat fins avui, tot i que fa temps que el calendari de descomptes ja no té un límit temporal. Hi ha un consens general entre el petit comerç de seguir ´la normativa catalana`, que estableix que la campanya comença 1 de juliol i dura fins el 31 d'agost, i “per això poques botigues locals han obert el cap de setmana”, explica. Tot i això, bona part del comerç associat fa temps que fa “rebaixes especials” dirigides al client habitual. “És una manera de fidelitzar al client”, subratlla. La representant del sector també indica que l’impacte de les rebaixes d’estiu ha deixat de ser “el que era” però confia que “siguin bones”, especialment en el sector de la moda i complements.

El turisme: factor clau

Així mateix, l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, amb més de 200 comerços associats,  assenyala el turisme de la ciutat com a “factor clau” per a una bona campanya. “L’estranger i sobretot el turisme familiar que ve a Girona busca quelcom diferent que pot trobar al comerç local i no a les grans franquícies”, assegura la vicepresidenta. “Això ens afavoreix”, concreta.

Descàrrega de fotografia. Autor. Girona Centre
Foto: Establiment en rebaixes a la rambla de Girona

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

El gran gruix del petit comerç comença  avui les rebaixes d’estiu
FacebookTwitterLinkedin