Article

El comerç reclama que no se l'oblidi

29 / 03 / 2020

"Angoixadesesperació i incertesa són algunes de les paraules que es poden sentir en el sector del comerç aquests dies, un sector molt sensible als canvis econòmics de la població i que sovint passa molts alts i baixos. Des que fa un parell de setmanes van haver d’abaixar persianes per la pandèmia, la incertesa pel futur del sector ha crescut. Les més afectades són evidentment les microempreses, amb comandes als proveïdors que han de pagar, però també lloguers, aigua, llum, gas, impostos i sous que hauran d’afrontar. I el fet que la data d’obertura es vagi allargant cada vegada més ho agreuja tot.", amb aquestes paraules obre la periodista Imma Bosch el seu reportatge d'avui a El Punt Avui.

...

Josep M. Noguer, president de l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, assegura que a la ciutat de Girona hi ha el 90% de les botigues tancades i manté que quan es puguin obrir caldran molts ajuts. És per això que des de l’agrupació ja han iniciat gestions amb l’Ajuntament de Girona i també amb la Generalitat per “veure si ens poden ajudar”. Demanen, entre altres coses, que els abaixin “una mica” els impostos i que els ajornin fins després de la pandèmia. Reclamen també facilitat de finançament i una reducció dels lloguers “perquè si no és així moltes botigues tindran problemes”. “Potser obriran totes, però algunes serà per liquidar”, manté. Segons Noguer, amb la botiga tancada les lletres també arriben, s’han de pagar els proveïdors (malgrat que molts han posat facilitats) i els sous dels treballadors. “Volem una mica d’optimisme”, reconeix Noguer, que explica que el sector està expectant per veure com deriva tot. Espera que a l’estiu la situació s’hagi solucionat “perquè si no el botiguer no ho podrà suportar”.

...

MARIA MERCÈ CASELLAS 
Haurem de tornar a motivar i il·lusionar els nostres clients

Els primers dies ho vam viure relativament bé perquè estàvem molt segurs que fèiem el que tocava fer. Ens distrèiem i ho passàvem bastant bé; això sí, racionant les notícies. Ara, després de quinze dies d’haver tancat la botiga (Confeccions Guanter de Girona), no puc dir que ens ho passem malament però sí que comencem a obrir els ulls a la realitat i ara tot són incerteses perquè no saps quin futur ens espera. Som una empresa familiar i tenim clar que quan es pugui obrir la botiga hem d’intentar motivar i il·lusionar els nostres clients perquè vinguin a comprar al petit comerç i al de proximitat. Una cosa bona que hem tret de tot això és que et tornes a apropar a la família i als amics.

...

IMMA GIRAMÉ 
Pateixo una mica per l’empresa perquè tenim obligacions

Pel que fa a l’empresa i com a autònoma, pateixo 29una mica perquè hi ha una sèrie d’obligacions, sobretot amb els treballadors (té dues perruqueries Giramé a Girona). Per això he hagut de fer un ERTO, però hem anat tots a l’una perquè tothom és molt conscient del que està passant. Com a autònoma et sents desemparada perquè tenim moltes obligacions de pagaments i les administracions no ens ho posen fàcil. Però des del punt de vista personal estic bé perquè aquesta és una situació que passarà. He aprofitat aquests dies per posar-me en contacte amb clients que sé que estan sols i estan sensibles i donar-los ànims els pot ajudar molt.

Recomanem lectura

El comerç reclama que no se l'oblidi
FacebookTwitterLinkedin