Article

El 28/11, el "Black Friday" arriba a Girona!

21 / 11 / 2014

El 28 de novembre, just dia abans de l’encesa de les llums de Nadal de Girona, se celebrarà a la ciutat per primera vegada el “Black Friday” (Divendres Negre), una iniciativa de l’Associació Girona Centre Eix Comercial per incentivar la compra al comerç de proximitat i donar així el tret de sortida de la campanya de Nadal. El “Black Friday Girona” ja compta amb una adhesió de més seixanta comerços que oferiran grans descomptes. Segons ha dit el president dels comerciants, Josep Maria Noguer, l’objectiu del Divendres Negre és animar el consum, facilitant les primeres compres de Nadal a preus especials. “Si a la resta del món funciona, creiem que a Girona també pot ser un bon revulsiu comercial del petit establiment”, afirma Noguer.

El “Black Friday” és una de les grans dates del calendari dels Estats Units i sempre se celebra el dia posterior del tradicional Dia d’Acció de Gràcies nord-americà. Allà, aquest divendres s’inaugura la campanya de Nadal, i consisteix en oferir importants descomptes només aquest dia, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç. Va començar als anys 60 en el lloc d’origen i va prendre força als anys 70, restant per sempre més com a dia de compra per excel•lència a tots els estats. Avui dia, el “Black Friday” és mundialment conegut i també comença a moure’s en territori català.

Pots consultar aquí les botigues Black Friday

Girona Centre continuarà la campanya amb un programa de dinamització dels carrers amb activitats , entre les quals destaca com a novetat la realització de tallers al Vol Gastronòmic, dirigits a nens i nenes de 5 a 14 anys. El cuiner Toni Vallory i el mestre pastisser Miquel Costabella seran els encarregats de conduir aquestes sessions gastronòmiques. Els participants aprendran a cuinar pasta fresca, botifarra, torrons o arbres de Nadal de xocolata. Aquests tallers estan organitzats conjuntament per Girona Centre i el restaurant El Vol.

L’associació de comerciants activarà a partir del 28 de novembre les promocions i premis per compra. Els clients dels establiments associats entraran en el sorteig de vals de descompte que podran bescanviar als comerços adherits, àpats al Vol, i tortells de Reis farcits diners. D’altra banda i gràcies a un acord amb el Gran Circ de Nadal de Girona, tots els clients de Girona Centre obtindran cinc euros de descompte en l’entrada a l’espectacle, presentant la butlleta que trobaran al petit comerç de l’eix comercial de Girona (compra anticipada al Teatre Municipal). Així mateix, i com marca la tradició, els botiguers col•locaran als carrers comercials arbres de Nadal i regalaran les cartes dels Reis.

Per un comerç solidari

Girona Centre manté el projecte de la compra solidària. Per cada compra realitzada a qualsevol comerç associat a Girona Centre Eix Comercial es destinarà un euro a un projecte solidari.

Els dies festius amb permís d’obertura d’aquesta campanya són el 6,8,14,21,28 de desembre i el 4 i 11 de gener. L’11 de gener serà el primer festiu d’obertura de la campanya de rebaixes d’hivern.

Programa d’activitats

Les activitats pensades per a l’entreteniment de la mainada, començaran el 6 de desembre i es realitzaran sempre en cap de setmana, al Vol Gastronòmic i a diferents punts de l’eix comercial de Girona. Els tallers al restaurant El Vol tenen places limitades i per participar s’ha de fer la reserva al telèfon 656530849 (www.volgastronomic.com). El preu del taller al Vol té un cost de 8 euros. La resta d’activitats són gratuïtes.

Consulta aquí la programació d'activitats

FacebookTwitterLinkedin