Article

Aquest dissabte, torna la botiga al carrer de Girona

25 / 03 / 2021

Aquest dissabte 27 de març, Girona Centre Eix Comercial torna a organitzar la botiga al carrer, la primera que el petit comerç de la ciutat podrà fer des que es va decretar l’estat d’alarma. L’esdeveniment es durà a terme de manera excepcional a la plaça de la Independència de Girona, amb un aforament limitat a 25 parades, el màxim permès d’acord als criteris establerts per les autoritats sanitàries. L’associació de comerciants, que confia en què sigui una bona jornada de vendes, no ha pogut organitzar les parades als carrers comercials, com feia tradicionalment, però ha dissenyat un recinte a la plaça que permetrà la separació adequada entre parada i parada i una circulació segura de la clientela. Hi haurà un control d’entrada i l’obligatorietat de seguir les mesures de seguretat habituals que ja tenen implantades els comerços als seus establiments, com ara l'aforament limitat, la neteja de mans o l’ús de mascareta.

Els establiments participants esperen la botiga al carrer amb “molta il·lusió”. Així ho ha expressat la gerent de Girona Centre, Mònica Bartrina. Segons ha assegurat Bartrina, el comerç acaba d’estrenar nova temporada però encara té un estoc important de la campanya d’hivern, de manera que la fira “serà atractiva per al comprador que es trobarà molt de gènere i a bon preu i també per al botiguer que podrà compensar el balanç negatiu de les rebaixes”. La botiga al carrer, que comptarà amb un ampli ventall de sectors participants (moda i complements d’home i dona, calçats, joguines, joieries, roba d’esport, articles de viatges i marroquineria, perruqueria, alimentació i salut), es farà de les deu del matí i fins les 19.30 hores de la tarda. Les botigues sortejaran entre les compres realitzades a les parades xecs regal per bescanviar després a qualsevol dels establiments associats a Girona Centre Eix Comercial, àpats i lots de productes enogastronòmics, gentilesa dels restauradors Xibarri i Casa Marieta.

El petit comerç està “esgotat i decebut”

La vicepresidenta del gremi, Mercè Ramírez de Cartagena, assegura que aquesta és una de les activitats que més reclamava el sector i lamenta que no hagi pogut celebrar abans, “quan les mesures de seguretat són les mateixes que per defecte mantenen les botigues als seus establiments de manera ordinària”, diu. Ramírez de Cartagena manté que el comerç està “esgotat” psicològicament i “molt afectat” des del punt de vista econòmic. La vicepresidenta aclareix que el sector ha entès “perfectament” des de l’inici de la pandèmia la major part de les mesures preses pel Govern per al seu control perquè “el primer és la salut”, però manté que el comerç s’ha sentit “impotent i decebut” davant la gestió i els imports dels ajuts econòmics a l’activitat comercial i la complexitat en la seva tramitació. Tampoc ha entès certes decisions com ara el tancament del cap de setmana que ha repercutit de forma “molt greu i negativa en un balanç molt tocat”. Ara, des de l’associació de comerciants es demana “prudència” per evitar una quarta onada. “El petit comerç no aguantarà un nou calendari de restriccions”, afirma Ramírez de Cartagena.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

 

 

Aquest dissabte, torna la botiga al carrer de Girona
FacebookTwitterLinkedin