Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

14/02/2018

Maria Carme Ferrer, nova presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya

Felicitem la nostra sòcia, Mª Carme Ferrer, gerent de la llibreria Troa Empúries, de Girona, pel seu nomenament en la presidència del Gremi de Llibreters. Ferrer assumeix el càrrec amb la voluntat de “construir estratègies per fomentar la lectura i la formació del sector”. La llibretera, que substitueix Antoni Daura, ha estat escollida per unanimitat. Té la intenció de “fomentar la  sobretot entre els més petits. “Hem de fer que les llibreries siguin properes, que els nens i nenes vinguin i que els professors triïn llibres adequats”, diu. Ferrer ha manifestat “la idea de potenciar projectes consolidats, com l’Escola de Llibreria, imprescindible per a la formació del sector, o bé el Premi Llibreter que s’ampliaria a un nou guardó sobre literatura infantil i juvenil”. Una altra de les prioritats del seu mandat serà “abordar la resolució de les dificultats entorn les pràctiques comercials en fires i altres esdeveniments i el foment de models de pacte de cara al Dia del Llibre per Sant Jordi”. Creu també fonamental que el Gremi actuï “com a prestador de serveis i difusor de l’activitat cultural de totes les llibreries del país” i vitalitzar-ne la comunicació.

Mª Carme Ferrer és la gerent de la llibreria Troa Empúries de Girona on fa més de 40 anys que treballa. “No he treballat a cap altre lloc”, assegura. “Vaig començar de dependenta i després vaig treballar al magatzem; he fet de tot”. Ara, lidera a la llibreria un equip “gairebé perfecte” de 4 persones que li dóna el marge de temps suficient com per poder assumir la presidència del Gremi. Això sí, té clar que només estarà al capdavant de l’entitat durant quatre anys ja que, segons diu, s’ha de deixar pas a la gent jove i preparada. Ferrer arriba al Gremi amb la idea de “no tocar aquelles coses que ja funcionen i potenciar les que es poden millorar”. Té, per fer-ho, l’experiència que suposa haver estat 12 anys com a presidenta del Gremi de Llibreters a la demarcació de Girona, càrrec que ara abandona per deixar el relleu a un altre llibreter. 

El Gremi de Llibreters de Catalunya, entitat hereva de la confraria fundada el 31 de gener de 1553 a la ciutat de Barcelona, és una organització professional a Catalunya que representa el món de la llibreria davant les administracions públiques i la resta d’agents del sector del llibre, la cultura i el comerç i en defensa els seus interessos. Entre els seus objectius, hi ha ser porta d’accés a la difusió cultural a través del llibre; i fomentar la participació de les llibreries en la vida pública, enteses com a agents culturals i com a actius comercial al territori. El Gremi presta assessorament, formació i informació per a facilitar la gestió de les llibreries i en fomenta les bones pràctiques comercials. Organitza la festa del Dia del Llibre per Sant Jordi així com reconeixements i premis literaris com el Premi Llibreter i el Memorial Pere Rodeja. També participa a esdeveniments com la Setmana del Llibre en Català i Món Llibre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats