Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

18/09/2019

Jornada sobre l’avantprojecte de llei de les Àrees de promoció Econòmica i Urbana

Avui s’ha dut a terme a la FOEG una jornada de treball per donar a conèixer l’avantprojecte de llei  les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUS) que ha aplegat una quarantena de representants d’associacions de comerç de les comarques gironines, tècnics d’ajuntaments i de la Diputació de Girona  i professionals del sector.  La trobada, organitzada per la Federació de Comerç de les comarques gironines, presidida per Mercè Ramírez, membre de la Junta de Govern de Girona Centre Eix Comercial, en col·laboració amb la patronal gironina i amb el suport de la Diputació de Girona, ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç Muntsa Vilalta. També hi ha assistit la subdirectora general de Comerç, Montse Gallardo; el director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Josep Polanco; el vicepresident de la FOEG, Miquel Gotanegra.

Durant la jornada, que ha generat un gran debat entre els assistents,  la directora general ha explicat que la futura llei aposta per un sistema de col·laboració público-privada articulat mitjançant aquest nou model d’organització de renovació urbana i territorial inspirat en  l’anomenat Business Improvement Districts (BIDs). Muntsa Vilalta ha destacat que “l’objectiu de les APEUS és facilitar la modernització i promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació”. 

La  Federació de comerç de les comarques gironines i la FOEG faran arribar ara a la direcció general les seves propostes al voltant d’aquest avantprojecte de llei.  Consideren que la llei pot beneficiar a totes les parts implicades i pot ser molt positiva per a les comarques gironines però demanen que es faci amb el màxim consens.

El comerç és un sector amb un pes important a les comarques gironines i  es confia que la nova llei sigui una eina més que condueixi cap a una normativa adaptada a les necessitats del petit comerç i dels grans operadors comercials.

Amb la voluntat que la llei reculli les diferents sensibilitats i necessitats del sector comerç, des de la Direcció General de Comerç s’estan mantenint converses amb els agents implicats. La previsió és que la norma, que ha iniciat ja la tramitació administrativa i es troba en el tràmit d’informació pública, arribi al Parlament per a la seva tramitació a finals del 2019.

Descàrrega de la presentació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats