Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

15/04/2015

Girona Centre, premiada per la iniciativa comercial “Compra i Somia”

Recull el premi Josep Maria Noguer, president de Girona Centre Eix Comercial

Girona Centre Eix Comercial, l’associació de botiguers de més dimensió de Girona, ha rebut aquest vespre el reconeixement a la Millor Iniciativa Col•lectiva Territorial per l’acció “Compra i Somia”. Aquesta categoria reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori. El guardó, recollit pel president de l’agrupació de comerciants gironina, Josep Maria Noguer, s’ha fet entrega en el marc de l’acte de lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial que també distingeix els establiments centenaris catalans. L’acte, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel cap del Govern, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. Enguany s’han reconegut amb els Premis a la Iniciativa Comercial a 17 empreses i entitats que contribueixen a la consolidació del comerç urbà de proximitat a Catalunya.

Conjunt de guardonats catalans als Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial

Conjunt de guardonats catalans als Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial

Compra i Somia
L’acció gironina, premiada amb l’accèssit de la categoria, és la botiga al carrer conjunta de tot l’eix comercial de la ciutat, batejada amb el nom de “Compra i Somia”. La iniciativa, que es va posar en marxa l’any 2013 per potenciar el comerç urbà de tota la zona, es va presentar com la botiga al carrer més gran de la ciutat, amb una imatge pròpia que li atorgués identitat. Inclou un programa d’activitats paral•leles que contribueixen al seu atractiu i s’organitza a finals setembre o principis d’octubre. L’objectiu de Girona Centre amb l’acció és promoure l’increment de les vendes del comerç de proximitat a l’inici de la temporada i abans de la campanya de Nadal. La participació dels comerços en cada edició ha estat nombrosa, amb més de cent establiments participants.

Josep Maria Noguer s’ha mostrat molt satisfet amb el reconeixement. “El mèrit és del comerç gironí, que vertebra i impregna caràcter a la ciutat”, ha dit. El president ha confirmat que aquest any el “Compra i Somia” es tornarà a celebrar amb novetats. L’any passat es van instal•lar zones de descans que van rebre una bona crítica, tant per part dels clients com dels comerços.

Els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial també han reconegut aquest vespre la trajectòria de persones, empreses i entitats que han destacat per la seva trajectòria professional i dedicació al sector, per la seva capacitat d’innovació i emprenedoria i per la posada en valor de la funció social del comerç urbà. En aquesta edició, a més de fer un reconeixement a 34 establiments centenaris, la Generalitat també ha distingit la trajectòria de 25 establiments d’arreu del país amb més de 150 anys d’antiguitat.

Fotos. Autor: Rubén Moreno i García

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats