Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

11/07/2016

Girona Centre i la Fundació SER.GI promouen la campanya “1 bossa x 1 il•lusió”

Aquest mes de juliol, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i la Fundació SER.GI, organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats, posen en marxa una campanya que han batejat amb el nom “1 bossa x 1 il·lusió”. Davant la futura obligatorietat de cobrar les bosses de plàstic i amb l’objectiu de sensibilitzar tant al comerciant com al consumidor, tots els establiments associats a Girona Centre que s’adhereixin a la campanya oferiran als seus clients la possibilitat de pagar la bossa ara ja amb la voluntat i la recaptació serà en benefici de la Fundació SER.GI. Cada botiga disposarà d’un distintiu i d’una guardiola.

Pendents de l’entrada en vigor

L’1 de gener havia d’entrar en vigor la prohibició de regalar les bosses de plàstic, però el Parlament no en va arribar a tramitar la reforma legal. L’acord de tot el sector i l’Agència de Residus de Catalunya per prohibir definitiva i totalment la gratuïtat de les bosses de plàstic de caixa i de repartiment a domicili, segueix el seu curs però la normativa encara no està aprovada. En la transició, fins que la mesura entri en vigor, els establiments es podran anar adaptant, de la mateixa manera que els clients. Si bé, el sector de l’alimentació és el que està més conscienciat amb el pagament de les bosses de plàstic, el gran gruix del petit comerç encara les regala. El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, explica que “el comerç de proximitat és el que haurà de fer més esforços atesa la seva estreta relació amb els clients i per aquest motiu ens volem avançar i transformar aquests esforços en oportunitats per una causa solidària a on el client no percebi que paga una bossa sinó que fa conjuntament amb el seu botiguer un gest solidari”. Per la seva banda, el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont, subratlla que la campanya “és una bona iniciativa per sensibilitzar sobre la responsabilitat que cada part, ciutadans i botiguers, tenim en el consum de plàstic”. Puigdemont agraeix que s’hagi pensat en la fundació per posar en pràctica la vessant solidària de la campanya.

El Pacte per la bossa, signat el 28 de juliol de 2009 entre l’Agència de Residus de Catalunya, els fabricants de bosses de plàstic i les diferents associacions empresarials del sector de la distribució comercial, té l’objectiu fonamental d’assegurar una reducció efectiva i del nombre de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús consumides. Les bosses de plàstic, a més d’un consum de recursos en la seva producció, comporta també un impacte sobre el medi. A través de diferents campanyes impulsades per l’ACR  s’ha assolit en els últims anys una reducció del consum per càpita d’una mica més del 52%.

Peu de foto: d’esquerra a dreta, el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont, i el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, amb el cartell de la campanya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats