Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

12/02/2018

Empresaris del comerç, el turisme i la restauració aborden els canvis de la nova llei de protecció de dades

Més de 60 empresaris del comerç, la restauració i els establiments turístics s’han reunit aquest matí a l’Hotel Carlemany en una jornada per abordar la implantació de la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades i altres aspectes derivats, vinculats a la seguretat informàtica dels seus negocis. La trobada, organitzada per l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, l’Associació d’Hostaleria i Restauració de Girona i l’ATA (Associació Turística Apartaments Costa Brava i Pirineu de Girona), respon a la preocupació dels associats per com incorporar a les empreses els canvis que comportarà de manera imminent l’entrada en vigor del Reglament europeu de protecció de dades, aplicable obligatòriament a partir del 25 de maig de 2018, i la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades corresponent de l’Estat espanyol, en tràmit parlamentari.

Roger Garray, enginyer informàtic especialitzat en protecció de dades, i Joan López, director d’APLISER, han estat els encarregats d’informar sobre els principals canvis de la nova LOPD. Entre les principals novetats del projecte que substituirà l’actual es troben l’establiment dels 13 anys com a edat mínima per donar el consentiment per tractar les dades personals, la incorporació del dret de transparència que permet als interessats saber què fan amb les seves dades i qui les tracta, l’aparició de la figura del delegat de Protecció de Dades (DPO), la regulació de situacions de tractament on hi ha interès legítim i el bloqueig de les dades per evitar la seva eliminació quan siguin necessàries per demostrar responsabilitats de tractament.

En aquest context, també s’ha tractat la seguretat en l’ús de les noves tecnologies als negocis (equips informàtics i qualsevol tipus de suport de comunicació o tècnica utilitzada per a la transmissió de la informació) com a factor clau. Ruben Bueno, administrador de sistemes i seguretat en TIC, i Xavier Pasqual, desenvolupador web, d’Efimàtica, han explicat els diferents elements que s’han de tenir presents per evitar un atac informàtic i mantenir protegides les dades. Els experts d’Efimàtica han posat de relleu el factor humà com a element “protector fonamental”.

Peu de foto 1. Èxit d’assistència en aquesta primera jornada conjunta de les tres associacions
Peu de foto 2. Moment de la presentació per part de les associacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
Rambla de la Llibertat 14, 1r
17004 Girona
Tel. 872 26 65 47
info@gironacentre.org
iglésiesassociats