Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

28/11/2014

El comerç de Girona Centre fa un balanç positiu del primer “Black Friday” gironí

A poques hores de donar per finalitzada la jornada comercial del primer “Black Friday” que se celebra a Girona per iniciativa de l’Associació Girona Centre Eix Comercial, els establiments que s’hi han adherit a la campanya, uns cent segons recompte final, en fan un balanç positiu. Segons Rosa Gubau, de la cadena de sabateries Peacock, les vendes “han anat prou bé”. “Crec que la gent ha aprofitat i que el ressò dels mitjans de comunicació hi ha contribuït. Penso que ha estat un bon tret de sortida a la campanya de Nadal i confio que les vendes es mantinguin com a mínim al mateix ritme”, ha dit. Per la seva, Jordi Bayé, propietari de la botiga de roba Despiral, opina que “oferir novetats al consumidor i estar amatents al que es fa a altres llocs és positiu per al nostre comerç”. “Hem d’esperar a demà per veure el resultat final, però contents”. Així mateix, Diana Blanc, dependenta de Casa Pijaume, afirma que “ha estat un divendres diferent, amb més vendes i afluència de clients que d’altres divendres”.

Amb aquest primer “Black Friday”, que en bona part dels comerços ha comptat amb descomptes del 20%, l’associació Girona Centre Eix Comercial dóna així el tret de sortida de la campanya de Nadal. El president dels comerciants, Josep Maria Noguer, afirma que “avui hem posat la primera pedra i el nostre objectiu és engrandir un segon “Black Friday” amb forces novetats sobre les quals ja hi estem treballant”. “Tot i que el consum encara no creix com voldríem tots plegats, avui ha estat un bon dia comercial, amb més moviment en general”. Com a associació pensem que ha estat una actuació dinamitzadora del comerç positiva i esperem que sigui també una bona inauguració de la campanya de Nadal”.

El “Black Friday” és una de les grans dates del calendari dels Estats Units i sempre se celebra el dia posterior del tradicional Dia d’Acció de Gràcies nordamericà. Allà, aquest divendres s’inaugura la campanya de Nadal, i consisteix en oferir importants descomptes només aquest dia, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç. Va començar als anys 60 en el lloc d’origen i va prendre força als anys 70, restant per sempre més com a dia de compra per excel•lència a tots els estats. Avui dia, el “Black Friday” és mundialment conegut i també comença a moure’s en territori català.

Girona Centre continuarà la campanya de Nadal amb un programa de dinamització que consta de diferents tallers per a la mainada, premis i sortejos. Destaca com a novetat la realització de tallers al Vol Gastronòmic, dirigits a nens i nenes de 5 a 14 anys, durant el desembre. A més, per cada compra realitzada durant la campanya a qualsevol comerç associat a Girona Centre Eix Comercial i l’obra social “la Caixa” destinaran un euro a un projecte solidari.

 

2 respostes a “El comerç de Girona Centre fa un balanç positiu del primer “Black Friday” gironí”

  1. Jaume ha dit:

    Celebrem i compartim el primer Black Friday del Petit Comerç des de Barcelona
    Enhorabona pels resultats.

  2. Jaume ha dit:

    Celebrem i compartim el primer Black Friday del Petit Comerç des
    Enhorabona pels resultats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats