Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

20/11/2019

El circuit de la Cursa Popular del Carrer Nou serà tot asfalt

El proper diumenge 24 de novembre se celebrarà la Cursa Popular del Carrer Nou de Girona. La prova d’enguany, que ha reunit un any més als organitzadors de la cursa, les institucions de la ciutat i els patrocinadors, en la fotografia tradicional de la samarreta de l’edició, tindrà com a novetat un circuit tot d’asfalt, segons han explicat els organitzadors tècnics de la cursa.

L’edició 2019 de l’esdeveniment s’havia de celebrar el diumenge 20 d’octubre però l’associació Girona Centre Eix Comercial, promotor de la llegendària prova esportiva i popular del comerç local gironí, la va haver d’ajornar seguint les indicacions de l’Ajuntament de Girona, per motius de mobilitat i seguretat. No obstant això, tant l’associació de comerciants com totes les entitats implicades en l’organització de la cursa confien en mantenir una alta participació. Des de demà i fins dissabte, l’organització tornarà a obrir les inscripcions presencials al carrer nou (dijous, de 17 a 20 hores i divendres i dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores) al mateix temps que facilitarà als inscrits la recollida de la bossa del corredor. Les inscripcions a les curses infantils i a la milla urbana es poden fer encara a la botiga Interesport Akilia del carrer Figuerola.

L’esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà el lloc d’entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa a partir de mig matí.

La cursa del comerç local de la ciutat

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 41è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”. Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. I el fet que la cursa neixi i mori en un dels carrers més emblemàtics de Girona han contribuït a conservar-la.

Inicialment la cursa tenia lloc coincidint amb les fires i festes de Sant Narcís. L’any 1979, es va córrer el primer diumenge de Fires; l’any següent es va córrer l’últim diumenge de Fires per tal que l’aire festiu es mantingués fins a la cloenda de les festes. L’any 1988 la cursa es va avançar una setmana i, des de llavors, sempre s’ha celebrat un diumenge abans de les Fires de Sant Narcís, de manera que ve a ser com “l’avant-pregó” de les festes.

Descàrrega i peu de foto. Autor Girona Centre Eix Comercial

El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, i la regidora d’Educació i Esports, Eva Palau, (al centre), amb la nova samarreta, acompanyats de patrocinadors i clubs esportius.  

D’esquerra a dreta i de primera a segona fila

 1. Jordi Roura, cap d’Esports del Diari de Girona
 2. President del Rotary Club de Girona, Ginés Guillén
 3. President de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer
 4. Regidora d’Educació i Esports, Eva Palau
 5. Guanyadora de la cursa dels 5km de la edició 2018, Sara Loher
 6. Gerent de Girona Centre Eix Comercial, Mònica Bartrina
 7. Representant de Bike Breaks Girona Cycle Centre, col·laborador de la cursa
 8. i 9 Membres del Rotary Club de Girona
 9. Directora de Màrqueting de Coffee-Center, Silvana Mallia
 10. President i membre de junta del Montepio Girona, Carles Aurich i Agustí Martín
 11. Gerent de Fotoinstant, Oliver Domanico

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial – Tel. 972222370 – 678580347 – info@pluralcomunicacio.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats