Compra a Girona
Shopping Girona

Actualitat

06/06/2015

Afluència massiva de gent a l’última Botiga al Carrer de la primavera

L’afluència massiva de gent a l’última Botiga al Carrer de la temporada de la primavera, celebrada avui, satisfà l’associació de comerciants organitzadora de l’esdeveniment, Girona Centre Eix Comercial. “El bon temps i una millora en l’economia familiar, en general, ja ens feien preveure un tancament positiu de vendes avui també”, afirma el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. “La instal•lació de carpes i l’oferiment de jocs per a la mainada segurament hauran contribuït a una major afluència de públic a les tres botigues al carrer que hem organitzat des del mes d’abril”, afegeix Noguer.

La celebració de la Botiga al Carrer obre tradicionalment la temporada de la primavera comercial a Girona, amb una primera sortida en el marc de les Festes de la Rambla. Durant el mes de maig i a principis de juny prenen el relleu les zones de l’Eixample, que inclou els carrers Migdia, la Creu i Sant Antoni Maria Claret, i la zona centre, que clou avui el calendari amb els carrers Santa Clara, avinguda Sant Francesc i carrer Nou.

40 anys de tradició

La Botiga al Carrer és una de les actuacions de dinamització comercial més antigues que els botiguers recorden. Alguns parlen de fa més de 40 anys, tot i que no està documentat quin va ser el primer any. La iniciativa té l’origen en la idea d’uns pocs establiments del centre de la ciutat que volien acabar de vendre el gènere que els sobrava de temporades anteriors. Amb els anys, la idea, originària dels comerciants de Girona, es va estendre a la resta de les principals poblacions de les comarques gironines. El president de Girona Centre Eix Comercial destaca però que “la botiga al carrer d’ara no té res a veure amb la idea inicial, perquè la mentalitat del comerciant ha canviat i aquest fet s’ha traduït en una Botiga al Carrer atractiva, amb una oferta molt variada i de qualitat, a on els clients poden trobar gairebé de tot i també articles de la temporada”. “El context econòmic dels últims anys ha revifat la Botiga al Carrer, que es presenta com una bona oportunitat tant per al comprador com per al venedor”, diu Noguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GIRONA CENTRE
EIX COMERCIAL
C. Bonastruc de Porta, 15 (edifici FOEG)
17001 Girona
Tel. 972 486 107 - 609 324 580
info@gironacentre.org
iglésiesassociats